15/08/2020 02:15:17

Ονοματοδοσία ΠΓΥ «Ηρακλής»: Ψάχνουν τον ...γκαντέμη – Το απρόοπτο στην τελετή (Video)

Ονοματοδοσία ΠΓΥ «Ηρακλής»: Ψάχνουν τον ...γκαντέμη – Το απρόοπτο στην τελετή (Video) - Media

 

Στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού ενταχθηκε από σήμερα το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «Ηρακλής» και στην τελετή έδωσαν το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το πλοίο αποτελεί δωρεά της οικογένειας Λασκαρίδη, με την ΠτΔ να απονέμει στον πρόεδρο του Ιδύματος «Αικ. Λασκαρίδη», Πάνο Λασκαρίδη, τον τίτλο του Υποναυάρχου επί τιμή και ο ΥΠΕΘΑ  τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής.

Ο κακός οιωνός

Ωστόσο η τελετή σημαδεύτηκε από ένα απρόοπτο που ενδεχομένως οι περισσότεροι δεν πρόσεξαν.

Όπως φαίνεται καθαρά μία γυναίκα στέλεχος του ΠΝ πέταξε το καθιερωμένο μπουκάλι με σαμπάνια στο κύτος του πλοίου (κάπως αδέξια ομολογουμένως) και αυτό δεν έσπασε όπως θα έπρεπε, αλλά αναπήδησε.

Ναυτικά έθιμα που έχουν τις ρίζες τους σε δεισιδαιμονίες, θέλουν το συγκεκριμένο περιστατικό να θεωρείται κακός οιωνός για το πλοίο.

Χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια για να σπάσει το μπουκάλι και να ολοκληρωθεί η τελετή.

Όσο τα στελέχη του ΠΝ θα ψάχνουν τον ...γκαντέμη στην τελετή, εμείς ευχόμαστε στο πλήρωμα του «Ηρακλή» καλές και ειρηνικές θάλασσες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.