search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:51
MENU CLOSE

Τρίκαλα: Βάνδαλοι πέταξαν πέτρες στο Κουρσούμ Τζαμί ως… απάντηση για την Αγιά Σοφιά

14.07.2020 07:18
Τρίκαλα: Βάνδαλοι πέταξαν πέτρες στο Κουρσούμ Τζαμί ως... απάντηση για την Αγιά Σοφιά - Media

 

Τα… ξημερώματα της Δευτέρας επέλεξε μια μικρή ομάδα πολιτών στα Τρίκαλα να κάνει τον πατριωτικό της ακτιβισμό, σε μια ενέργεια που παραπέμπει στην δράση ακροδεξιών-φασιστικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το τοπικό site trikalanews.gr, πλησίαζαν το Κουρσούμ Τζαμί και πέταξαν πέτρες στην είσοδο του μνημείου ως… απάντηση στην απόφαση του Ερντογάν να κάνει την Αγιά Σοφιά τζαμί.

Το Τέμενος Οσμάν Σάχ, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης, δίπλα από το μουσείο Τσιτσανη.

Το οκταγωνικό Κουρσούμ Τζαμί, που πήρε το όνομά του από την τουρκική λέξη «κουρσούμ» που σημαίνει «μόλυβδος», καθώς ο θόλος του είναι μολυβοσκέπαστος, είναι το μαυσωλείο του κυβερνήτη και εγγονού του σουλτάνου Σελίμ Α,΄Οσμάν Σαχ, που πέθανε το 1567 αλλά το είχε κτίσει στα Τρίκαλα επειδή εκεί θεραπεύτηκε από μια σοβαρή ασθένεια.

Το τέμενος χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως προστατευόμενο μνημείο και σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος ήπιων εκδηλώσεων.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο δήμος Τρικκαίων, αλλά και η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, η οποία έχει αναλάβει να βρεθούν οι δράστες της ενέργειας αυτής, όπως και να μην επαναληφθεί τέτοιο γεγονός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:50