search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:48
MENU CLOSE

Kαστελόριζο: Tούρκος δημοσιογράφος με μια κάμερα στο χέρι… το ‘παιξε «κατάσκοπος» (Video)

15.07.2020 08:09
Kαστελόριζο: Tούρκος δημοσιογράφος με μια κάμερα στο χέρι... το

 

Ο δημοσιογράφος Μουράτ Τζάν Οζτουρκ δημοσίευσε στις 18 Αυγούστου 2019 ένα βίντεο με τίτλο “Διεισδύσαμε στον ελληνικό στρατό-Εικόνες σοκ από την νήσο Καστελόριζο”. Αλλά όπως είναι λογικό, άνθρακες ο “θησαυρός” καθώς τα πλάνα που παρουσιάζει δε λένε τίποτα καινούργιο ακόμα και για τον οποιονδήποτε επισκέπτη του ακριτικού ελληνικού νησιού. 

Είναι προφανές ότι τόσο οι Τούρκοι αρμόδιοι γνωρίζουν πολύ περισσότερα πράγματα και λεπτομέρειες για το τι υπάρχει στο Καστελόριο ή άλλα ελληνικά ακριτικά νησιά από αμυντικής απόψεως, όσο και οι Έλληνες αρμόδιοι έχουν τη δική τους εικόνα για τα απέναντι παράλια. Κια σφαλώς δεν περιμένουν από κανέναν δαιμόνιο δημοσιογράφο να ενημερωθούν σχετικά, o oποίος μάλλον περισσότερο ήθελε να προβάλει τον εαυτό του και λιγότερο να παράσχει πληροφορίες χρήσιμες προς τους επιτελάρχες του Ερντογάν.

Το βίντεο

Στην αρχή εμφανίζεται ο Τούρκος δημοσιογράφος πάνω σε ένα σκάφος το οποίο κινείται προς το Καστελόριζο.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά νέα ο ίδιος με φόντο το Καστελόριζο ακούγεται να λέει τα εξής : ¨Το Καστελόριζο βρίσκεται στο πλέον ανατολικό σημείο από την ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας. Η έκταση του είναι περίπου 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι γνωστό πως είναι το πλέον κοντινό στην Τουρκία ελληνικό νησί”

Σας παραθέτουμε τώρα τη μετάφραση από τους υπότιτλους που εμφανίζονται στο βίντεο και τις δηλώσεις που κάνει ο δημοσιογράφος αυτό :

Το Καστελόριζο με βάση τη συνθήκη της Λωζάννης είναι ένα από τα Δωδεκάνησα που αφέθηκαν στην Ιταλία.

Αργότερα με τη συνθήκη των Παρισίων αφέθηκε στην Ελλάδα. Ενώ όμως θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένο, η Ελλάδα το έχει μετατρέψει σχεδόν σε μία στρατιωτική βάση.Όταν μετά από 20 λεπτά μόνο από το Κας του νομού Αττάλειας φτάνουμε στο νησί, μας υποδέχεται ένα πολεμικό πλοίο.

Δημοσιογράφος Τζαντουρκ : Υπάρχει ένα κτίριο στο οποίο είναι εγκατεστημένες οι στρατιωτικές μονάδες και μπροστά ακριβώς βρίσκεται ένα πλοίο μοντέλο 68, εξοπλισμένο με πυραύλους κατά πλοίων. ( Τα λέει αυτά με φόντο πίσω το ελληνικό πολεμικό σκάφος) .

(Στο 1:55 διακρίνονται κτίρια του Ε.Σ)

Στο νησί φέρεται να υπάρχει μία πλήρη στρατιωτική βάση 700 ατόμων.

(Στο 2:30 ζουμάρει πάνω σε κάτι που δείχνει να μοιάζει με ραντάρ)

(Στο 2:45 ζουμάρει σε δύο λιμενικούς που περνάνε !)

(Στο 3:03 ζουμάρει πάλι πάνω στο ελληνικό πολεμικό πλοίο)

Dημοσιογράφος στο 4:28: ¨Η  Ελλάδα επικαλούμενη το Καστελόριζο επιθυμείς να στήσει ΑΟΖ στην περιοχή. Και όπως έχει κάνει και στο Αιγαίο επιθυμεί να φυλακίσει την Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας”

Στο 9:34 ζουμάρει σε οχήματα του Ελληνικού Στρατού που βρίσκονται κοντά στο πολεμικό πλοίο

Με πληροφορίες από dimokratiki.gr

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:45