search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:26
MENU CLOSE

Πρόγραμμα αληθινά δημοκρατικό

05.09.2012 12:57
Πρόγραμμα αληθινά δημοκρατικό  - Media

του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Μετά από 50 χρόνια η Αμερική βρήκε έναν πολιτικό που να θυμίζει τον Κένεντι και η αλήθεια είναι πως ο Μπαράκ Ομπάμα (δείχνει να) έχει συνειδητοποιήσει ότι οι κυβερνήσεις εκλέγονται από το λαό και για τον λαό.

του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Μετά από 50 χρόνια η Αμερική βρήκε έναν πολιτικό που να θυμίζει τον Κένεντι και η αλήθεια είναι πως ο Μπαράκ Ομπάμα (δείχνει να) έχει συνειδητοποιήσει ότι οι κυβερνήσεις εκλέγονται από το λαό και για τον λαό.

Η ανακοίνωση του προγράμματος του Δημοκρατικού κόμματος τη Δευτέρα ήταν πλήρης αντίθεση με αυτό των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Ομπάμα επιμένει εμφατικά στη συνέχιση της πολιτικής του η οποία έχει φέρει καρπούς σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και όχι σε μια ιδιαίτερη κάστα όπως ονειρεύονται οι αντίπαλοί του.

«Οι εκλογές δεν είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολιτικούς ή σε δύο κόμματα αλλά ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετους δρόμους για τη χώρα και τις οικογένειές μας» τονίζουν οι Δημοκρατικοί που επιμένουν σε βασικά κοινωνικά σημεία.

Το μεγαλύτερο όπλο του Ομπάμα είναι η απόφασή του για μεγαλύτερη φορολογία στους πλούσιους Αμερικανούς. Στόχος είναι να μην αυξηθούν ούτε κατά ένα σεντ οι φόροι στις οικογένειες με εισόδημα μικρότερο των 250.000 δολαρίων το χρόνο. Σε ποσοστό ατές είναι το 98% των φορολογούμενων και σύμφωνα με τα στοιχεία του Δημοκρατικού κόμματος κατά την πρώτη θητεία του Ομπάμα αυτοί οι άνθρωποι εξοικονόμησαν ποσό 3.600 δολαρίων από την μη αύξηση της φορολογίας. Το υπόλοιπο 2% που βγάζει εκατομμύρια –καλά κάνει αλλά- ήρθε η ώρα να πληρώσει τον φόρο που τους αναλογεί.

Όλα αυτά σε μια προσπάθεια να δυναμώσει ξανά η μεσαία τάξη ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η οικονομία.

Ο Ομπάμα δεν λέει όχι στη μετανάστευση αρκεί να «γίνεται ελεγχόμενα, επίσημα και οι μετανάστες να μαθαίνουν τη γλώσσα και να πληρώνουν φόρους» σε αντίθεση με τους Ρεπουμπλικάνους που θέλουν να κλείσουν τα σύνορα.

Άλλες βασικές διαφορές είναι ότι οι Δημοκρατικοί θα επιτρέψουν και τις αμβλώσεις και τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου (οι Ρεπουμπλικάνοι ούτε που συζητούν τέτοια ενδεχόμενα) και το έτερο όπλο του νυν προέδρου είναι το εθνικό σύστημα υγείας όπου προσπαθεί να δώσει ίδια περίθαλψη σε όλους  και όχι μόνο σε όσους μπορούν να πληρώσουν για αυτή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:26