search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:22
MENU CLOSE

«Ζωντανές παραλίες» – Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2

03.08.2020 05:30
«Ζωντανές παραλίες» – Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 - Media

 

Oλα τα επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Ζωντανές παραλίες» (The Living Beach), παραγωγής Καναδά 2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 (εκτός του Σαββατοκύριακου) στις 13:00.

Σειρά ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων, παραγωγής Καναδά 2016.

Αν υπάρχει κάτι που οι φυσικές ακτές του κόσμου μπορούν να μας διδάξουν, είναι ότι οι παραλίες αντιπροσωπεύουν πολύ περισσότερα από γεμάτους τουριστικούς προορισμούς.

Σ’ αυτή τη συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ θα εξερευνήσουμε τη δυναμική, ισχυρή φύση μερικών από τις πιο εμβληματικές ακτές του κόσμου και τα κρίσιμα οικοσυστήματα που υποστηρίζουν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, στις 13:00
Επεισόδιο 1ο: «Φλόριντα – ΗΠΑ»
(Florida) 

Η Φλόριντα, διάσημη για τις αμμώδεις ακτές της, έχεις την πιο παλιρροϊκή ακτογραμμή. Οι παραλίες της αποτελούν σημαντικά ενδιαιτήματα για απειλούμενα και υπό εξαφάνιση είδη, αλλά φιλοξενούν και μεγάλες επιχειρήσεις, όπως πανάκριβα ξενοδοχεία.

Οι υπεύθυνοι, λοιπόν, χρησιμοποιούν τρεις πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις για τη διαχείριση και συντήρηση αυτών των παραλιών όσον αφορά στα ζώα, στην ευχαρίστηση των ανθρώπων και στο κέρδος.

Στο νησί Σάνιμπελ η παραλία παραμένει φυσική. Το Μαϊάμι Μπιτς είναι μια εντελώς διαφορετική παραλία, τεχνητή και προσεκτικά διαχειριζόμενη. Τέλος, στο νησί Σεμπάστιαν οι υπεύθυνοι προστατεύουν μια σημαντική περιοχή φωλεοποίησης για χελώνες υπό εξαφάνιση. Μπορεί οι άνθρωποι να αλλάζουν για πάντα τις ακτές της Φλόριντα, αλλά ταυτόχρονα προστατεύουν τα ζώα σ’ αυτή τη ζωντανή παραλία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43