search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:19
MENU CLOSE

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαγορεύει τις πτήσεις τσάρτερ προς την Κούβα

13.08.2020 18:09
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαγορεύει τις πτήσεις τσάρτερ προς την Κούβα - Media

 

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτονται οι πτήσεις ιδιωτικών ναυλωμένων αεροσκαφών προς την Κούβα προκειμένου «να κοπούν οι οικονομικοί πόροι» της Αβάνας.

«Σήμερα ζήτησα από το υπουργείο Μεταφορών να αναστείλει τις ιδιωτικές ναυλωμένες πτήσεις (τσάρτερ) μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας. Το καστρικό καθεστώς χρησιμοποιεί τον τουρισμό και τους πόρους που προέρχονται από αυτόν για να χρηματοδοτεί τις καταχρήσεις του και την παρέμβασή του στη Βενεζουέλα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Δεν γίνεται να επιτρέπουμε στους δικτάτορες να επωφελούνται από τον αμερικανικό τουρισμό», πρόσθεσε.

Ο Πομπέο κατηγόρησε την Αβάνα ότι συνεχίζει «να φυλακίζει δημοσιογράφους και ακτιβιστές για τη δημοκρατία» και ότι καταστέλλει «την ελευθερία του θρησκεύεσθαι».

Οι δημόσιες πτήσεις τσάρτερ προς την Αβάνα και οι ιδιωτικές πτήσεις που μεταφέρουν ιατροφαρμακευτικό υλικό ή εκτελούν ανθρωπιστικές αποστολές δεν επηρεάζονται από αυτήν την απόφαση.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πομπέο κάλεσε τις χώρες μέλη του ΟΗΕ να μην στηρίξουν την υποψηφιότητα της Κούβας για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Αβάνα έχουν ψυχρανθεί και πάλι, αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την προσέγγιση που είχε ξεκινήσει ο προκάτοχός του στον Λευκό Οίκο, Μπαράκ Ομπάμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30