search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:09
MENU CLOSE

«Φόνος» στην Κνωσό με υπογραφή… ΚΑΣ

13.09.2012 16:42
«Φόνος» στην Κνωσό με υπογραφή… ΚΑΣ - Media

Ένας… φόνος θα συμβεί στις 28 Σεπτεμβρίου στην Κνωσό και μάλιστα με την άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Ένας… φόνος θα συμβεί στις 28 Σεπτεμβρίου στην Κνωσό και μάλιστα με την άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Αυτό προβλέπει η ιστορία που αφηγείται η Πατρίτσια Χάισμιθ στο γνωστό μυθιστόρημά της «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου», που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από το σκηνοθέτη Χοσέιν Αμινί, με μέρος των γυρισμάτων να πραγματοποιούνται και στην Ελλάδα. Στην ταινία θα πρωταγωνιστήσουν ο Βίγκο Μόρτενσεν και η Κίρστεν Ντανστ.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε τελικά ομόφωνα τα γυρίσματα της εταιρείας «Zelus Pictures Ltd» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, με το σκεπτικό ότι είναι μια καλή ευκαιρία προβολής της Ελλάδας.

Το μυθιστόρημα της Χάισμιθ διαδραματίζεται κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα του ’60, όταν σ’ ένα ταξίδι, που αν και παρουσιάζεται για λόγους αναψυχής, στην πραγματικότητα είναι διαφυγή ενός ζευγαριού από τη Νέα Υόρκη, όπου ο άντρας καταζητείται για απάτες. Θα προηγηθούν γυρίσματα και στην Αθήνα, τα αξιοθέατα της οποίας επισκέπτεται το ζευγάρι. Οπότε ενδεχομένως η κινηματογραφική εταιρία να ζητήσει άδεια από την αρμόδια Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, προκειμένου να γυριστούν σκηνές στην Ακρόπολη και στο Ολυμπιείο.

Δύο ακόμη αιτήματα για κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους έγιναν επίσης αποδεκτά από το ΚΑΣ. Η γαλλογερμανική τηλεόραση «ARTE» θα κινηματογραφήσει από τις 14 ώς τις 28 Σεπτεμβρίου αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία στην Αθήνα, την Ολυμπία και τους Δελφούς και το ιδιωτικό δίκτυο «TV Osaka» στις 17 Σεπτεμβρίου, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Ακρόπολη, στην Αρχαία Αγορά και στο λόφο του Φιλοπάππου.

Κατά την ίδια συνεδρίαση το ΚΑΣ αποδέχτηκε να διατεθούν επτά αρχαιολογικά έργα σε δυο εκθέσεις στη Ρώμη, που θα εγκαινιαστούν στις 4 Οκτωβρίου, αλλά και οι πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου «Ο Αγιος Λουκάς ζωγραφίζει την Παναγία», η «Αποψη του Ορους και της Μονής Σινά» και η «Στέψη της Θεοτόκου» στην έκθεση «El Greco’s Visual Poetics» στην Ιαπωνία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:07