search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:28
MENU CLOSE

Δύο νέα κρούσματα στη Φθιώτιδα – «Μηδέν» βγάζει ο ΕΟΔΥ!

06.09.2020 13:19
Βρετανία: 1.300 άνθρωποι ενημερώθηκαν λανθασμένα ότι είχαν κορωνοϊό από σφάλμα στο σύστημα Εξετάσεων και Ιχνηλάτισης  - Media

 

Χωρίς κρούσματα βγήκε η Φθιώτιδα στο ενημερωτικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, ωστόσο από νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει το αποτέλεσμα από δύο τεστ που έγιναν στο στενό περιβάλλον του 42χρονου από το Μπαγκλαντές που έχει κατάστημα στην Αταλάντη και διαγνώσθηκε θετικός στην covid-19, επισημαίνει η ιστοσελίδα lamiareport.gr.

Πρόκειται για τη γυναίκα του και τον υπάλληλο που έχει στο μαγαζί που διατηρεί που βγήκαν και οι δύο θετικοί στον νέο κορωνοϊό.

Παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση μέσω του Πανεπιστημιακού της Λάρισας έγινε από νωρίς, εντούτοις δεν συμπεριελήφθησαν στην ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού που είναι υπεύθυνος για να ενημερώσει την Πολιτική Προστασία για τις ενέργειες ιχνηλάτησης.

Το μόνο ενθαρρυντικό είναι ότι το Κέντρο Υγείας Αταλάντης που έλαβε και τα δείγματα ενημέρωσε άμεσα την Περιφέρεια και το Δήμο Λοκρών και με δικές τους δυνάμεις προσπάθησαν να ολοκληρώσουν την ιχνηλάτηση και να θέσουν σε καραντίνα όλο το στενό κύκλο του 42χρονου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Λοκρών:

«Από τα δείγματα που ελέγχθηκαν από τις επαφές του κατοίκου Αταλάντης, υπήκοου Ασιατικής χώρας, διαγνώσθηκε θετική η σύζυγος του και ένας εργαζόμενος στο κατάστημα του. Όλοι τους βρίσκονται ήδη σε καραντίνα από τις 2 Σεπτεμβρίου. Παρακαλούνται όσοι κάτοικοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας και σε περίπτωση που εμφανίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας να απευθυνθούν στις δημόσιες δομές υγείας».

Κι όλα αυτά λίγες μόνο ώρες μετά τα όσα σημειώναμε για την «περιπέτεια του κρούσματος» στο Μώλο που δεν ήταν καν από το Δήμο Καμένων Βούρλων και δεν είχε έρθει καν στη Φθιώτιδα.

Να σημειώσουμε τέλος ότι στην επίσημη κατάσταση τοΥ ΕΟΔΥ με τα 187 νέα κρούσματα, υπάρχει και ένα από τη Βοιωτία, που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες είναι από τη Δομή στα Οινόφυτα.

Ο χάρτης με τα νέα κρούσματα:

– 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 68 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 10 συνδέονται με συρροές, ενώ 19 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 20 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με συρροές, ενώ 7 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας

· 5 κρούσματα στηνΠ.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή

· 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

· 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

· 1 κρούσμα στηνΠ.Ε. Κέρκυρας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή

· 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορίνθου

· 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή

· 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή

· 8 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με συρροή και 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας

· 5 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

· 7 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:28