search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:04
MENU CLOSE

Βορίδης: Το Oruc Reis «δηλώνει ότι θα παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά δεν τα παραβιάζει» – Κατακραυγή από ΣΥΡΙΖΑ (Video)

07.09.2020 15:52
Μονομαχία Βορίδη - Πέτσα - Media
 
Δεν κάνει έρευνες το Oruc Reis, ούτε παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έχει διαπιστωθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.
 
Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, αναφορικά με τις έρευνες του τουρκικού «Ορούτς Ρέις» στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Μ. Βορίδης υποστήριξε ότι το τουρκικό ερευνητικό μαζί με τον τουρκικό στόλο «δηλώνει ότι θα παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά δεν τα παραβιάζει».
 
Μάλιστα, όπως ο ίδιος υποστήριξε, «προκλητικές προθέσεις από πλευράς Τουρκίας έχουμε, όμως, προκλητικές ενέργειες δεν έχουμε διαπιστώσει».
 

Οι ισχυρισμοί Βορίδη προκάλεσα τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Την ώρα που η Τουρκία εδώ και σχεδόν έναν μήνα παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, με το “Oruc Reis” να κάνει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ολοένα και πιο κοντά στο Καστελόριζο, ο γιαλαντζί “υπερπατριώτης” κ. Βορίδης, που έλεγε “κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας” τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών χειροκροτούμενος από τον κ. Μητσοτάκη, δήλωσε σήμερα ευθαρσώς πως το Oruc Reis δεν παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ότι “πλέει σε διεθνή ύδατα”».
 
«Περιμένουμε από κάποιον στην κυβέρνηση να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, πώς γίνεται η Τουρκία να μην πραγματοποιεί παράνομες ενέργειες και συγχρόνως η Ελλάδα να ζητά –έστω και με τεράστια καθυστέρηση 8 μηνών– την επιβολή κυρώσεων. Οι αντιφάσεις αυτές όχι μόνο δεν πείθουν κανέναν, αλλά εκθέτουν τη χώρα αποδυναμώνοντας συστηματικά τα επιχειρήματά της στην ΕΕ για τις κυρώσεις», αναφέρει και προσθέτει: «Ακόμα και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει να βυθίζεται στα ψέματα, στις αντιφάσεις της και στην φτηνή επικοινωνιακή διαχείριση».
 
Πηγή: tvxs.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:00