search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:46
MENU CLOSE

Πάπας Φραγκίσκος: «Θεϊκές απολαύσεις το φαγητό και το σεξ»

12.09.2020 12:53
Πάπας Φραγκίσκος: «Θεϊκές απολαύσεις το φαγητό και το σεξ» - Media

 

Δώρο από τον θεό είναι για τον Πάπα Φραγκίσκο το φαγητό και το σεξ. 

Ο Ποντίφικας, που με τον χαρακτηριστισμό του ανατρέπει όλα όσα υποστηρίζουν αιώνες τώρα οι εκκλησιαστικοί ηγέτες, χαρακτήρισε «θεϊκές απολαύσεις το φαγητό και το σεξ» κατά στις τρεις συνομιλίες που είχε με τον ιταλικό συγγραφέα και ακτιβιστή Κάρλο Πετρίνι για το βιβλίο του «TerraFutura: Conversations With Pope Francis on Integral Ecology».

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε τα αυτονόητα και υποστήριξε πως δεν είναι αμάρτημα το να απολαμβάνει το φαγητό και το σεξ. «Η ευχαρίστηση προέρχεται απευθείας από τον Θεό. Δεν είναι ούτε καθολική ούτε χριστιανική ούτε οτιδήποτε. Είναι απλώς θεϊκή. Η απόλαυση της τροφής και η σεξουαλική ικανοποίηση προέρχονται από τον Θεό», ανέφερε μιλώντας στον Πετρίνι για το βιβλίο αυτού. Χαρακτήρισε δε ως «υπερβολικά ηθική» και ως «λανθασμένη ερμηνεία του χριστιανικού μηνύματος» την παρελθούσα καταδίκη της Εκκλησίας για τις γευστικές και σεξουαλικές απολαύσεις. 

«Η απόλαυση του φαγητού είναι για να σας κρατήσει υγιείς με το φαγητό, όπως και η σεξουαλική ευχαρίστηση είναι εκεί για να κάνει την αγάπη πιο όμορφη και να εγγυηθεί τη διαιώνιση του είδους. Οι απόψεις που εξαλείφουν τέτοιες βασικές πτυχές της ζωής έχουν προκαλέσει τεράστιο κακό, το οποίο μπορεί να γίνει αισθητό ακόμη και σήμερα» υποστήριξε ο 83χρονος Ποντίφικας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Βατικανό, οι τρεις αυτές συνομιλίες ανάμεσα στον Πάπα και τον Πετρίνι έγιναν σε σημαντικές στιγμές της μοντέρνας ιστορίας: Η πρώτη ήταν το 2018 στον απόηχο του καταστροφικού σεισμού στην κεντρική Ιταλία, η δεύτερη το 2019 λίγο πριν από το άνοιγμα της Συνόδου των Επισκόπων στον Αμαζόνιο και η τρίτη το 2020 εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε πέντε διαφορετικά θέματα: Βιοποικιλότητα, οικονομία, μεταναστευτικό, εκπαίδευση και κοινότητα, όλα μέσα από μια συγκεκριμένη, πνευματική οπτική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:46