search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:16
MENU CLOSE

Κουφονήσια: «Δαιμόνιος» υπάλληλος εισέπραττε τέλη για νόμο που έχει καταργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια!

15.09.2020 07:16
Κορωνοϊός: Οι περιοχές της Ελλάδας που δεν έχουν καταγράψει κρούσματα - Media

 

Μια απίστευτη απάτη αποκαλύφθηκε στα Κουφονήσια. Καταστηματάρχες πλήρωναν ετήσια τέλη για έναν νόμο που έχει καταργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια!

Την απάτη εχε οργανώσει υπάλληλος της κοινότητας ο οποίος εισέπραττε από τα καταστήματα χρήματα για τέλη μουσικής και επέκταση ωραρίου με τα λεφτά να μπαίνουν στον προσωπικό του λογαριασμό!

Μέχρι στιγμής 11 καταστηματάρχες έχουν καταθέσει στους αξιωματικούς του Αστυνομικού σταθμού Κουφονησίων, οι οποίοι ξεσκέπασαν την απάτη, ο επίορκος υπάλληλος συνελήφθη, ενώ οι έμπειροι αξιωματικοί συνεχίζουν την έρευνα μετά από εντολή των δικαστικών αρχών Νάξου, έτσι ώστε να διαπιστώσουν το μέγεθος της απάτης και άλλους επιχειρηματίες που έπεσαν θύματα του υπαλλήλου και πλήρωναν «χαράτσι» για έναν νόμο που έχει καταργηθεί!

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικές ημέρες όταν η ομάδα των αστυνομικών του σταθμού Κουφονησίων αποφάσισαν να ελέγξουν τις άδειες των καταστημάτων.

Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι περίπου 30 επιχειρηματίες κατέβαλλαν ετησίως στην κοινότητα συνολικά 150 ευρώ, χρήματα που αντιστοιχούν σε τέλη για άδεια μουσικής και επέκταση της άδειας.

Η νέα ομάδα που στήθηκε με εντολή του διοικητή ο οποίος έχει χρόνια εμπειρία και γνωρίζει τις Κυκλάδες, αμέσως κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει με το ζήτημα των αδειών. Ο νόμος 4442/2016 τις έχει καταργήσει ενώ από τις καταθέσεις 11 ατόμων προκύπτει ότι τη «δουλειά» την έκανε ένας συγκεκριμένος υπάλληλος. Έτσι το Σάββατο και μετά τις καταθέσεις των θυμάτων οι άνδρες  του Αστυνομικού Σταθμού Κουφονησίων, έκαναν έφοδο στην κοινότητα, κατέσχεσαν τα αρχεία και του πέρασαν χειροπέδες. Ο υπάλληλος αρνήθηκε τα πάντα, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζεται ώστε να διαπιστωθεί πόσο καιρό ο συγκεκριμένος αποσπούσε χρήματα από του καταστηματάρχες και φυσικά αν υπάρχουν και άλλα θύματα. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:15