20/10/2020 01:35:56

Μπλεξίματα με το ΕΣΡ έχουν 8 κανάλια λόγω του... Κυριάκου Βελόπουλου

Μπλεξίματα με το ΕΣΡ έχουν 8 κανάλια λόγω του... Κυριάκου Βελόπουλου - Media

 

Την ερχόμενη Δευτέρα στις 11 το πρωί οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alert, Epsilon και Kontra Αττικής, Epsilon Θεσσαλονίκης, Δίκτυο 1 Καστοριάς, Σητεία TV Λασιθίου, Κρήτη TV1 Χανίων και Notos TV Ηρακλείου θα ελεγχθούν για όσα ειπώθηκαν στις εκπομπές «Κόντρα και Ρήξη» του Κυριάκου Βελόπουλου και «Ανατρεπτικό Δελτίο» του Ανδρέα Καψαμπέλη -που μεταδίδονται σε δεκάδες τοπικούς σταθμούς της Αττικής και της περιφέρειας- από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019.

Τα δύο προγράμματα ελέγχονται για παράβαση διατάξεων που αφορούν την «απαγόρευση δυσμενών διακρίσεων», την «ρητορική μίσους», την «παραπλάνηση κοινού», την «υποχρέωση αληθούς και ακριβούς μετάδοσης γεγονότων», τον «διαχωρισμό προγράμματος και διαφημίσεων-τηλεπωλήσεων», την «φυσιογνωμία προγράμματος» και την «απαγόρευση χορηγίας σε δελτία (ειδήσεων)». Οι διατάξεις αυτές αφορούν τόσο τον ραδιοτηλεοπτικό νόμο όσο και την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή: e-tetradio

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.