Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
600γραμμάρια κασέρι κομμένο σε χοντρές φέτες για παραλληλόγραμμο ταψί (ή τριμμένο για στρογγυλό ταψί)
1 μεγάλο ποτήρι γάλα (350ml)
3-4 αυγά
200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι και στρώνουμε για βάση 6 φύλλα, λαδώνοντάς τα ελαφρά ένα – ένα. Καλύπτουμε ομοιόμορφα τη βάση με τις χοντρές φέτες κασέρι. Ρίχνουμε από πάνω και την κεφαλογραβιέρα. Καλύπτουμε την πίτα και με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, λαδώνοντας τα με τον ίδιο τρόπο. Στρώνουμε καλά τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε ελαφριά (να μην φτάσει στα κάτω φύλλα)σε τετράγωνα κομμάτια.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι (μία πρέζα μόνο γιατί θα γίνει αλμυρή)και λίγο πιπέρι. Περιχύνουμε την πίτα και προσέχουμε να μπει το μίγμα και ανάμεσα στα χαραγμένα φύλλα. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Ψήνουμε στους 160 – 170ο C σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό το φύλλο. Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Αν χρησιμοποιήσετε πυρέξ, προσοχή στις εναλλαγές θερμοκρασίας (από το ψυγείο στο φούρνο). Μπορείτε μετά το πάγωμα να αφήσετε το σκεύος για λίγη ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά να ψήσετε άφοβα.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.