search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:53
MENU CLOSE

Παραστάσεις του χειμώνα συνέχεια (Photos)

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2144
24-9-2020
26.09.2020 03:00
maxim-2.jpg

 

Καθώς η κατάσταση είναι ρευστή λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και τη θέσπιση νέων έκτακτων μέτρων στην Αττική, που απαγορεύουν τη διεξαγωγή παραστάσεων σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους ώς τις 4 Οκτωβρίου, πολλές εκδηλώσεις των παραστατικών τεχνών αναβάλλουν την έναρξή τους. Ανάμεσά τους το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2020, το οποίο, όμως, θα πραγματοποιήσει κανονικά όλο το ψηφιακό του πρόγραμμα.

Από την άλλη, αν και επικρατεί μεγάλη ανασφάλεια, τα θέατρα εξακολουθούν να προγραμματίζουν τις χειμερινές παραγωγές τους. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν μετατεθούν οι πρεμιέρες που ανακοινώνονται, τότε το Εθνικό Θέατρο θα ανοίξει τις παραστάσεις του στην Κεντρική Σκηνή (22 Οκτωβρίου) με τη φάρσα του Ζωρζ Φεντώ «Κυρία του Μαξίμ» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και με πρωταγωνίστρια την Έμιλυ Κολιανδρή.

Θα ακολουθήσει «Η ζωή του Μολιέρου» του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού με πρωταγωνιστή τον Σταμάτη Φασουλή.

Το Ρεξ, από την άλλη, θα επαναλάβει το «Φεγγάρι από χαρτί» των Ρέππα – Παπαθανασίου (14 Οκτωβρίου) που παίχτηκε για λίγες μέρες την άνοιξη και διακόπηκε λόγω κορωνοϊού, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιάσει τον θρυλικό «Κοτζαμπάση του Ασπρόπυργου» του Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

«Φεγγάρι από χαρτί»

Η Νέα Σκηνή θα ξεκινήσει με το «Εσάς που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη (21 Οκτωβρίου) σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αβρανά με πρωταγωνιστές τους Αγλαΐα Παπά, Γιώργο Πυρπασόπουλο κ.ά.

Θα ακολουθήσουν ο «Γυάλινος κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη με τους Όλια Λαζαρίδου, Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνο Μπιμπή και Αναστασία Ροϊλό και η «Έντα Γκάμπλερ» του Ίψεν σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη.

«Γυάλινος κόσμος»

«Έντα Γκάμπλερ»

Τέλος, η σκηνή «Κατίνα Παξινού» θα ανοίξει με το έργο των Ρώσων συγγραφέων Όλεγκ και Βλαντιμίρ Πρεσνιακόφ «Παίζοντας το θύμα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή.

Και οι ανακοινώσεις συνεχίζονται

Με μια επιτυχημένη παραγωγή θα ξεκινήσει ενδεχομένως το Θέατρο Αθηνών στις 7 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τη «Γίδα ή ποια είναι η Σύλβια» του Έντουαρντ Άλμπι, που παρουσιάστηκε τον χειμώνα στο «Θησείο, ένα θέατρο για τις τέχνες». Όπως είχα γράψει, «στην παράστασή του ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης διερευνά με τολμηρό τρόπο τα αιτήματα του διαφορετικού και του απαγορευμένου. Ο Νίκος Κουρής, σε μία από τις καλύτερες στιγμές του, σωματοποιεί τον εσωτερικό πόνο, τις ενοχές και τις εκρήξεις του ήρωα που υποδύεται…». Συμπρωταγωνιστεί η Λουκία Μιχαλοπούλου.

Στην ίδια σκηνή τα Δευτερότριτα θα επαναληφθεί το δικαστικό δράμα «Terror» του Φερντνάντ φον Σίραχ.

Και πάλι σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη θα επαναληφθεί για τρίτη χρονιά ο «Καλός άνθρωπος του Σετσουάν» στο θέατρο Εμπορικόν. Παίζουν οι Πέγκυ Τρικαλιώτη, Γεράσιμος Σκαφιδάς, Ηρώ Μουκίου, Κωνσταντίνος Ασπιώτης κ.ά.

Στις 14 Οκτωβρίου η Ρένη Πιττακή θα ερμηνεύσει στο θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης τον μονόλογο του Κρίστοφερ Χάμπτον «Μια Γερμανίδα γραμματέας». Πρόκειται για το πιο πρόσφατο έργο του συγγραφέα και θα υποδυθεί την Μπουνχίλντε Πόμσελ, πρώην γραμματέα του Γιόζεφ Γκέμπελς. Η Πόμσελ, σε μεγάλη ηλικία, έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή της το 2016, στο ντοκιμαντέρ «Μια γερμανική ζωή», δηλώνοντας πως «δεν είχα την παραμικρή ιδέα για το τι γινόταν». Ωστόσο το έργο μάς κάνει να αναρωτηθούμε για τις ηθικές αξίες και τις εκπτώσεις που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εν ονόματι του συμφέροντος. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιάννης Μόσχος.

Και έπεται συνέχεια…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:52