search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:24
MENU CLOSE

Μπορεί να είμαστε και ψεκασμένοι

05.10.2020 05:37

 

Πολιτικοί αναλυτές, δημοσιογράφοι, σχολιαστές , αναφέρονται   συχνά πυκνά στο μοναδικό «θαύμα»  που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις , και το οποίο έχει να κάνει  με το γεγονός ότι ενώ η   κυβέρνηση  εμφανίζεται αποσυντονισμένη να κάνει σοβαρά   φάλτσα , τα ποσοστά της  ανεβαίνουν  ενώ ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στάσιμος .

Οι μετρήσεις δείχνουν δηλαδή  ότι οι πολίτες δεν εντυπωσιάζονται με τίποτα από το μπάχαλο με τις μάσκες στα σχολεία- ακόμα δεν έχουν καταλήξει στα πόσα εκατοστά πρέπει να εχει ένα απλό πανί !- , δεν τους ενοχλεί να στοιβάζονται στα ΜΜΜ ενώ ο κορονοιός κάνει πάρτι, αδιαφορούν για το εάν υπάρχουν ΜΕΘ στα νοσοκομεία , γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό , βρίσκουν φυσιολογικό να θεσμοθετείτε η απλήρωτη εργασία,  δεν αναρωτιούνται  για το ποιοι σύμμαχοι και εταίροι  θα σταθούν δίπλα στην Ελλάδα στο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.  

 Δεν έχουν καν την απορία που πήγαν όλα εκείνα τα πατριωτικά ξεσπάσματα της ΝΔ σε σχέση με την συμφωνία των Πρεσπών και δεν αναρωτιούνται  για το τι ακριβώς συνέβη και η συμφωνία από προδοτική έγινε ιστορική.

Βλέπουν τους υπουργούς της κυβέρνησης να ρίχνει ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για τις οποίες παρατυπίες  και προφανώς  θωρούν λογικό  την στιγμή που όλη η Ελλάδα περιμένει την απόφαση της καταδίκης των Χρυσαυγιτών  για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η  Ελένη Ζαρούλια να διορίζεται στην Βουλή ενώ ο πρόεδρος του κοινοβουλίου  κ. Κ.  Τασούλας θα μπορούσε να έχει αλλάξει τον κανονισμό στέλνοντας την στο πυρ το εξώτερο.

Τελικά η είμαστε ψεκασμένοι ή η ιστορία του κορονοιου έχει και  άλλες επιδράσεις. Το αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων  είναι πάντως  τόσο απίστευτα,  που κάποιοι έσπευσαν να τα αιτιολογήσουν λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει ως μόνο αντίπαλο τον εαυτό της , θέλοντας να πουν ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι κυβερνητικές αρρυθμίες.

Πώς να σταματήσουν όμως όταν οι υπουργοί βλέπουν ότι παρά τις αβλεψίες τους , τους κακούς χειρισμούς ή ακόμα και τις λάθος αποφάσεις δεν αλλάζει τίποτα. Οι ψηφοφόροι θέλουν δαγκωτό ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί να σταματήσουν τα ενδοκυβερνητικά «τζαρτζαρίσματα» όταν τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος ανεβαίνουν διαρκώς αντί να κλονιστούν από την οικονομική και υγειονομική αβεβαιότητα .

Για να είμαστε  ωστόσο ακριβείς τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι οι πολίτες  κλονίζονται μόνο που και πάλι ορκίζονται στο κυβερνών κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι  τον Ιούνιο το 82% των πολιτών αξιολογούσε θετικά το έργο της κυβέρνησης στη δημόσια υγεία – κορωνοϊό, ενώ σήμερα αυτό το ποσοστό έχει πέσει   κατά 26 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώνεται στο 56%.

Το ίδιο συμβαίνει και στα σοβαρά θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των ψηφοφόρων. Στην οικονομία το 56%  των πολιτών που ρωτήθηκαν δεν έχει καλή εικόνα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης , ενώ  το 61% έναντι  του 29% έχουν κακή άποψη για τα εργασιακά. Παρ όλα αυτά η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στα ύψη!

Οι ψηφοφόροι προφανώς  έχουν μπει στην λογική ΝΔ ή χάος. Γιατί αλλιώς δεν δικαιολογείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει τίποτα από την κακή εικόνα της κυβέρνησης παρά το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου έχει  αρχίσει να έχει  μια δυναμική και ουσιαστική παρουσία την πολιτική ζωή.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ως δια μαγείας οι ψηφοφόροι που έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτοδυναμία θα τον εγκατέλειπαν  στις πρώτες στραβές για να πάνε   στον ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να δουλέψει πολύ για να αλλάξει την εικόνα του. Αλλά από την άλλη το να εμφανίζεται και το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να είναι λάτρεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτό παράδοξο είναι!

Μπορεί τελικά οι πολιτικοί αναλυτές να έχουν δίκιο  ότι η κυβέρνηση δεν απειλείται από τίποτε άλλο παρά μόνο από τον αυτό της. Μπορεί να έχουν δίκιο όμως  οι δημοσκόποι οι οποίοι λένε ότι όταν μια μέτρηση γίνεται μακριά από τον χρόνο των εκλογών η αντιμετώπιση των πολιτών είναι τελείως διαφορετική.

Πολλά μπορεί…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:23