search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:32
MENU CLOSE

Βελόπουλος: Το σύστημα εξέθρεψε τους ναζιστές, δεν τους πολεμήσατε από την αρχή

08.10.2020 15:09
Βελόπουλος: Το σύστημα εξέθρεψε τους ναζιστές, δεν τους πολεμήσατε από την αρχή - Media

 

Την αντίθεσή του με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την τροποποίηση του κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, εξέφρασε μιλώντας στην Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

“Έχετε την τάση να βαφτίζετε το κρέας ψάρι. Είναι άλλο η ιθαγένεια και άλλο η πολιτογράφηση. Δίνετε υπόσταση σε κάτι που δεν υπάρχει. Το γένος δεν είναι νομικίστικο. Μιλάμε για το γένος, τη γενιά, τη ρίζα. Πώς ένας Σουδανός είναι δυνατόν να έχει γένος Ελληνικό; Η υπηκοότητα είναι ιδιότητα του πολίτη ενός κράτους. Είναι νομικός ο όρος. Η υπηκοότητα χορηγείται με τους νόμους των ανθρώπων, το γένος όμως δεν χορηγείται με νόμους. Υπάρχει μία σύγχυση εννοιών. Νομοθετείτε χωρίς να σκέφτεστε. Και ο πολιτικός πρέπει να προβλέπει τις εξελίξεις. Με την λογική σας, δηλαδή, σε λίγα χρόνια θα έχουμε και μουσουλμανικό κόμμα στην Ελλάδα”, είπε ο κ. Βελόπουλος.

“Δεν καταλαβαίνω πώς εσείς της Αριστεράς δέχεστε να ζουν άνθρωποι σε συνθήκες Μόριας;”, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και επανέλαβε την πρότασή του για μεταφορά μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά.

“Εμείς όταν μιλάμε για ακατοίκητα νησιά, εννοούμε να δημιουργηθούν ανθρώπινες δομές, με στέγη, θέρμανση, ύδρευση, να δούμε ποιοι είναι νόμιμοι και να απελαθούν οι άλλοι. Να μην δημιουργούνται προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες, από τις αντιπαλότητες μεταξύ των λαθρομεταναστών”, ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ επικαλέστηκε τα παραδείγματα του Ηνωμένου Βασιλείου”, της και Δανίας όπου, όπως υποστήριξε, νομοθετείται η μεταφορά παράνομων μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις στην Κύπρο μετά τις τουρκικές εξαγγελίες για άνοιγμα τμήματος της παραλίας στο Βαρώσι κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, και τάχθηκε κατά του διαλόγου με την Τουρκία.

“Σήμερα στην Κύπρο έχουμε ένα τρίτο Αττίλα και ο πρωθυπουργός άρχισε τα ευχολόγια και μας λέει ότι αυτό που κάνουν οι Τούρκοι είναι παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ. Μα από το 1974 οι Τούρκοι αυτό ακριβώς κάνουν! Και ο δικός μας πρωθυπουργός ελπίζει ακόμα στον ΟΗΕ. Αυτό που κάνει η Τουρκία στα Βαρώσια δείχνει ότι δεν τιμά την υπογραφή της, δεν σέβεται κανένα διεθνές δίκαιο”, είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε.

“Πώς είναι δυνατόν να πηγαίνετε σε διάλογο με αυτή τη χώρα; Σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε τα χέρια με τον Τσαβούσογλου και πάμε, λέει, σε διάλογο. Ε λοιπόν για εμάς διάλογος με φασίστες, με ναζιστές, με σφαγείς πολιτών δεν πρόκειται να γίνει”.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε επίσης στη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, και άσκησε έντονη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα ενώ ζήτησε να νομοθετηθεί η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες.

“Σε ό,τι αφορά τους ναζιστές, θα σας πω ότι στο παρελθόν έχω δεχθεί ύβρεις και απειλές από ναζί γιατί έλεγα ότι ο ναζισμός δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Μαζί όμως με τους ναζί γιατί δεν τολμάτε να πείτε ποιους βόλεψαν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτός ο ποινικός κώδικας που ψήφισαν βολεύει τους εκβιαστές, τους νονούς της νύχτας, τους ληστές, του εμπόρους ναρκωτικών, τους εμπόρους όπλων, τους σωματεμπόρους, τις τρομοκρατικές οργανώσεις κλπ. Πολλοί από αυτούς απαλλάχτηκαν με τις ευεργετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ψάξτε να βρείτε ποιοι είναι αυτοί. Γιατί από αυτή την ιστορία μπορεί να κυκλοφορούν ελεύθεροι κάποιοι ναζί αλλά τις διατάξεις εκμεταλλεύτηκαν και άλλοι”, είπε και πρόσθεσε.

“Αυτό το σύστημα εξέθρεψε την Χρυσή Αυγή. Και σήμερα όλοι αυτοί είναι κήνσορες της δημοκρατίας. Δεν το πολεμήσατε από την αρχή, και το φίδι μεγάλωσε και άρχισε να παρεκτρέπεται και τότε καταλάβατε τι σημαίνει. Γιατί δεν αποφασίζετε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων; Δηλαδή θα είναι αυτοί οι κύριοι στην φυλακή και θα μπορούν να κατεβαίνουν στις εκλογές;”.

Τέλος κατηγόρησε τα πολιτικά κόμματα για την χθεσινή συγκέντρωση έξω από το Εφετείο και την συμμετοχή σε αυτήν αρχηγών κομμάτων.

“Με τρόμο είδα αρχηγούς πολιτικών κομμάτων να συγκεντρώνονται έξω από τον ‘Αρειο Πάγο. Και λέω με τρόμο γιατί αυτό σημαίνει ότι οι πολιτικοί και κυρίως οι αρχηγοί των κομμάτων δεν εμπιστεύτηκαν την Δικαιοσύνη. Πείτε μου εσείς σε ποια ευνομούμενη χώρα βγαίνουν 40.000, 50.000 άνθρωποι έξω από δικαστήρια και φωνάζουν; Αλήθεια κορονοϊός δεν υπήρχε εδώ; 50.000 άνθρωποι μαζεύτηκαν. Δεν ήταν αυτοί κινητές βόμβες; Δεν ήταν αμφισβητίες του κορονοϊού και της μάσκας; Καταλαβαίνετε τι λάθη κάνετε; Με την αντιφατική πολιτική σας οδηγείτε τον λαό στις ακρότητες”, είπε ο κ. Βελόπουλος και κατέληξε.

“Με αυτό που κάνατε, οι ναζιστές θα σας πάνε στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα έχουν επιχείρημα. Θα πουν ότι παραβιάστηκε η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και στο τέλος θα βρεθούμε και δαρμένοι από τους ναζιστές”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:31