search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:45
MENU CLOSE

Μαθητική πορεία: MAT κράταγαν «αιχμάλωτους» 15 μαθητές επειδή μπορεί να είχαν… πλαστές ταυτότητες (Video)

16.10.2020 08:42
Μαθητική πορεία: MAT κράταγαν «αιχμάλωτους» 15 μαθητές επειδή μπορεί να είχαν... πλαστές ταυτότητες (Video) - Media

 

Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος που τις τελευταίες εβδομάδες αιφνιδίασε την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας με την απρόσμενη εμφάνισή του σε εκατοντάδες σχολεία,, η ΕΛΑΣ συνεχίζει αμείλικτη και ακάθεκτη να χρησιμοποιεί απαράδεκτες μεθόδους καταστολής. 

Ειδκότερα, στο περιθώριο της χθεσινής μεγάλης μαθητικής διαδήλωσης, που διεξήχθη παράλληλα με την απεργία των εκπαιδευτών και άλλων κλάδων του Δημοσίου λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, άνδρες των ΜΑΤ περικύκλωσαν 15 περίπου μαθητές, οι οποίοι μετά το τέλος της πανεκπαιδευτικής πορείας αποχωρούσαν από το Σύνταγμακαι τους οδήγησαν στο Ξενοδοχείο Αμαλία, όπου και τους κρατούσαν σαν ομήρους.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ο εκπαιδευτικός και περιφερειακός σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, Κώστας Τουλγαρίδης και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, αντιδρώντας στην κίνηση των ΜΑΤ.

Οι δύο παρόντες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την μεθόδευση αυτή, για να λάβουν από τους αστυνομικούς την απάντηση  ότι πρέπει να γίνει εξακρίβωση στοιχείων γιατί μπορεί οι μαθητές να έχουν… πλαστές ταυτότητες.

Τελικά, οι έντονες διαμαρτυρίες μπροστά στα απαθή ΜΑΤ, απέδωσαν καρπούς και όλα τα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα.

Ωστόσο να σημειωθεί ότι χθες συνολικά έγιναν 17 προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο μετατράπησαν σε συλλήψεις. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24