search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:23
MENU CLOSE

Βόλος: Νεκρός σε τροχαίο ο δολοφόνος του Αχιλλέα Τέντα – Η δολοφονία είχε συγκλονίσει στις αρχές του 2000 (Photo/Video)

20.10.2020 08:54
Βόλος: Νεκρός σε τροχαίο ο δολοφόνος του Αχιλλέα Τέντα - Η δολοφονία είχε συγκλονίσει στις αρχές του 2000 (Photo/Video) - Media

Θλιβερός επίλογος γράφτηκε το πρωί της Τρίτης μια ιστορίας που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από αρκετά χρόνια.

Ένας 48χρονος άνδρας έχασε σήμερα το πρωί τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στον παράδρομο του αυτοκινητόδρομου Βόλου-Λάρισας.

Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στις 7.10 το πρωί όταν ο 48χρονος, προσπαθώντας να διασχίσει τον δρόμο μπροστά από τη Χαλυβουργία Ελλάδος στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα.

Οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία που αντιλήφθηκαν το τροχαίο κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ, αλλά ήταν ήδη αργά αφού ο 48χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο και η σορός του μεταφέρθηκε στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο 48χρονος που έχασε τη ζωή του ήταν ο Νικόλαος Κωτούλας από την Ευξεινούπολη του Αλμυρού και που στις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχε απασχολήσει το Πανελλήνιο όταν αποκαλύφθηκε ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος του 58χρονου τότε μεγαλέμπορου δερμάτων Αχιλλέα Τέντα.

Ο Νίκος Κωτούλας, αφού εξέτισε μέρος της ποινής του, αποφυλακίσθηκε και ζούσε στην Ευξεινούπολη, ενώ εργαζόταν ως οδηγός νταλίκας που μετέφερε σκραπ στη Χαλυβουργία Ελλάδος στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Οι σατανικοι εραστές και το στυγερό εγκλημα

H 28χρονη μάρτυρας κατηγορίας Χρυσούλα Τέντα δεν γύρισε να κοιτάξει ούτε για μια στιγμή τη μητέρα της, που καθόταν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας. Στα μάτια της ήταν η «κατηγορούμενη» για τη δολοφονία του πατέρα της, τη μνήμη του οποίου υπερασπιζόταν με την κατάθεσή της. «H κατηγορουμένη σχεδίασε και εκτέλεσε μαζί με τον εραστή και συγκατηγορούμενό της τη δολοφονία του πατέρα μου», είπε, δημιουργώντας αίσθηση στο ακροατήριο. Η εξιστόρηση προέρχεται απο το site astinomiko.gr

Η μητέρα της, Μαρία, άκουγε με δάκρυα στα μάτια το «κατηγορώ» από το ίδιο της το παιδί. Επί τέσσερις μήνες «αναζητούσε» παντού τον 59χρονο σύζυγό της Αχιλλέα, μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι τον είχε βγάλει από τη μέση μαζί με τον εραστή της, όταν ανακάλυψε την παράνομη σχέση και την απείλησε με διαζύγιο.

Η Μαρία Τέντα μπήκε ανήσυχη εκείνο το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Ο σύζυγός της Αχιλλέας είχε φύγει από το σπίτι την προηγούμενη ημέρα, 8 Δεκεμβρίου 2001, και δεν είχε επιστρέψει. «Είχαμε ένα καβγαδάκι, πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε», είπε στους αστυνομικούς.

Το λευκό “BMW” του εμπόρου δερμάτων βρέθηκε από έναν συγγενή, σταθμευμένο στο λιμάνι του Βόλου. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο εσωτερικό του το τσαντάκι του. «Εάν ήθελε να φύγει με το πλοίο, γιατί να το αφήσει στο αυτοκίνητο;», αναρωτήθηκαν, αλλά δεν είχαν άλλα στοιχεία στη διάθεσή τους. Το σενάριο να εξαφανίστηκε με την θέλησή του αποδυναμώθηκε γρήγορα, όταν ένας φίλος του κατέθεσε ότι το μεσημέρι έπιναν μαζί τσίπουρα σε ένα μαγαζί και έδειχνε ευδιάθετος. Μάλιστα κανόνισαν να βγουν το βράδυ έξω με τις συζύγους τους. «Εάν είχε σκοπό να εξαφανιστεί ή να κάνει κακό στον εαυτό του, θα σχεδίαζε να βγει για να διασκεδάσει;», σχολίασε…

Ο καιρός περνούσε και παρά τις έρευνες ο Αχιλλέας Τέντας δεν έδινε σημεία ζωής. Τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνισή του η σύζυγός του, κατόπιν έντονων πιέσεων από τα παιδιά της, πείστηκε να απευθυνθεί στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη στην τηλεόραση του ALPHA. Ωστόσο, κάποιοι δεν άντεξαν να βλέπουν την «παράσταση» που έδινε μπροστά στις κάμερες και αποφάσισαν να μιλήσουν, στη μνήμη του ανθρώπου που τους βοηθούσε συχνά, με όποιο τρόπο μπορούσε…

 

Τσιμέντωσαν το πτώμα στο πηγάδι

Στην Αστυνομία έφτασαν πληροφορίες ότι το μοιραίο Σαββατόβραδο στο σπίτι της Μαρίας Τέντα είχε πάει ο 32χρονος αγρότης Νίκος Κωτούλας, ενώ λίγες ημέρες αργότερα κάποιοι έριξαν τσιμέντο στο πηγάδι που υπήρχε στο κτήμα του πατέρα του. Οι αστυνομικοί τους κάλεσαν για κατάθεση, ενώ με τη βοήθεια ενός εκσκαφέα έκαναν έρευνα στο κτήμα. Μέσα στο πηγάδι βρήκαν το πτώμα του 59χρονου άνδρα, τυλιγμένο με ένα σεντόνι! Ήταν 16 Απριλίου 2002, όταν αποκαλύφθηκε το στυγερό έγκλημα.

Το παράνομο ζευγάρι συνελήφθη και στην Ασφάλεια τα έριξε ο ένας στον άλλο. «Έγινε συμπλοκή στο σπίτι και εκεί ο Κωτούλας σκότωσε τον άνδρα μου», υποστήριξε η 44χρονη γυναίκα. «Εγώ απλώς την βοήθησα να εξαφανίσει το πτώμα του συζύγου της, εκείνη τον σκότωσε», αντέτεινε ο 32χρονος γεωργός. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι το θύμα είχε γρονθοκοπηθεί και είχε στραγγαλιστεί με ένα συρματόσχοινο.

Το μοιραίο απόγευμα ο Αχιλλέας Τέντας κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα, αφού είχε πιει 4-5 τσίπουρα με το γαμπρό του και είχε επιστρέψει στο σπίτι ζαλισμένος. Δεν ξύπνησε ούτε και όταν πήγαν επίσκεψη ο γιος του με την αρραβωνιαστικιά του. Μόλις έφυγαν, η 44χρονη γυναίκα άφησε ανοιχτό το παράθυρο του δωματίου που «έβλεπε» στη βεράντα και γύρω στις 8 το βράδυ μπήκε στο σπίτι ο 32χρονος αγρότης.

Ψέκασε τον σύζυγο της με αναισθητικό σπρέι στο πρόσωπο, τον γρονθοκόπησε και τον στραγγάλισε με ένα συρματόσχοινο.
Όταν ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης, οι δύο πρώην εραστές κάθισαν στις δύο άκρες του εδωλίου και απέφευγαν ακόμη και να διασταυρώσουν τα βλέμματά τους. Όπως και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο. Και οι δύο καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ο Κωτούλας για ανθρωποκτονία από πρόθεση και η Τέντα για συναυτουργία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:23