search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:16
MENU CLOSE

Πώς η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ για τον Χ. Σταϊκούρα, πάει πίσω τον ανασχηματισμό

26.10.2020 07:24
Πώς η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ για τον Χ. Σταϊκούρα, πάει πίσω τον ανασχηματισμό  - Media

 

Eδώ και μέρες «σερνόταν» στα υπουργικά γραφεία η φήμη ενός επερχόμενου ριζικού, αυτή τη φορά, ανασχηματισμού, βάζοντας φωτιά στους συνήθεις «ανασχηματιζομένους», οι οποίοι και στην προηγούμενη αντίστοιχη φάση κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα. Το καλοκαίρι τούς διέσωσε η συγκυρία, τα πολλά θετικά σχόλια που συνόδευαν την κυβέρνηση για την αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισε την πρώτη πανδημική έξαρση.

Όπως πληροφορεί ο Βηματοδότης δεν θέλησε τότε ο Πρωθυπουργός να πλήξει την εικόνα της διακυβέρνησής του, η οποία απολάμβανε ευμενή σχόλια εντός και εκτός της χώρας. Τώρα, ως από μηχανής Θεός έδρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στην προσπάθειά του να δημιουργήσει περιβάλλον ηχηρής αντιπολίτευσης κατέθεσε μομφή σε βάρος του υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα με αφορμή τον νέο πτωχευτικό νόμο, προβάλλοντας κυρίως την επαπειλούμενη άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη διενέργεια πλειστηριασμών. Οπως μεταδίδουν κυβερνητικές πηγές, μετά την πρωτοβουλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο ανασχηματισμός μετατίθεται για αργότερα. Οι ίδιες πηγές αποκλείουν επίσης αντικατάσταση του κ. Σταϊκούρα τουλάχιστον στο προβλεπτό μέλλον. Και διασώστης λοιπόν ο Αλέξης, έστω προσωρινά. Γιατί ο ανασχηματισμός, καταπώς μας διαβεβαιώνουν, θα γίνει σε ευθετότερο χρόνο και θα είναι όντως ριζικός.

Πάντως ο κ. Τσίπρας άλλα είχε κατά νου όταν κατέθετε την πρόταση μορφής για τον πτωχευτικό νόμο. Στην αγωνία του να ξεπεράσει τη διαβρωτική εσωστρέφεια του κόμματός του επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο του ισπανού σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος στα χρόνια του συντηρητικού Ραχόι τοποθετήθηκε κατά των μαζικών πλειστηριασμών και όντως ανέκαμψε πολιτικά και αργότερα κέρδισε την εξουσία προστατεύοντας τους Ισπανούς από τις εξουθενωτικές εξώσεις.

Για όσους δεν θυμούνται, εκείνη την περίοδο η Ισπανία δοκιμάστηκε από τις απεγνωσμένες αντιδράσεις των πτωχευμένων δανειοληπτών να σώσουν τα σπίτια τους. Η αλήθεια είναι ότι προσώρας δεν αντιμετωπίζουμε τέτοια κατάσταση και το πιθανότερο είναι να μη ζήσουμε γιατί οι διαχειριστές κόκκινων δανείων έχουν εμπειρίες πια και θα αποφύγουν πιθανές κοινωνικές εντάσεις. Ωστόσο ο κ. Τσίπρας με την επιλογή του προκάλεσε τον άλλοτε σύντροφό του Π. Λαφαζάνη, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι τρέχει ακόμη στα δικαστήρια γιατί επί της διακυβέρνησής του αντιστεκόταν στους πλειστηριασμούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:16