search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:41
MENU CLOSE

«Είμαστε εντελώς πεταμένοι από την πολιτεία»: Σύσσωμοι οι άνθρωποι της Τέχνης αντιδρούν στο κλείσιμο των θεάτρων (Video)

02.11.2020 10:14
Παραστάσεις που ξεχώρισαν το 2020 - Media

 

Πληγωμένη εκ νέου βγαίνει η Τέχνη μετά το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και τα νέα μέτρα που φέρνουν αναστολή όλων των χώρων πολιτισμού, τουλάχιστον, για έναν μήνα. Το γεγονός αυτό στάθηκε αφορμή ώστε οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου να ξεσπάσουν, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με τις τρέχουσες αποφάσεις.

Πλήθος συντελεστών θεατρικών παραγωγών μίλησε στην κάμερα της πρωινής εκπομπής του OPEN, «Ευτυχείτε», μεταξύ αυτών, οι: Νίκος Κουρής, Βασιλική Τρουφάκου, Μαρία Κωνσταντάκη, Νίκος Πουρσανίδης, Σπύρος Πούλης, Σταύρος Νικολαϊδης.

«Το θέατρο με τον τρόπο που γίνεται είναι πιο ασφαλές από οποιοδήποτε άλλο μέρος. Είναι το αμέσως επόμενο πιο ασφαλές από το να είσαι απολύτως κλειδωμένος στο σπίτι σου. Σε ένα απροσδιόριστο μέλλον, όπου θα γίνονται συνέχεια πανδημίες, το θέατρο δεν θα κλείνει ποτέ γιατί είναι αδύνατο να μεταδοθεί ο ιός. Από ακίνητους ανθρώπους με μάσκες σε αποστάσεις, 30% πληρότητα, εξαερισμό και απολύμανση. Δηλαδή συγνώμη, γιατί εμείς έχουμε κάνει μόλις τέσσερις παραστάσεις και εργαζόμαστε από το καλοκαίρι. Το θέατρο δεν είναι πιτσαρία ή καφετέρια! Να πάρουμε τον καφέ να φέρουμε και τον υπάλληλο! Το θέατρο θέλει πολύμηνη, πολυάνθρωπη, πολυπρόσωπη προσπάθεια για να γίνει» τόνισε η Βασιλική Τρουφάκου με τον Νίκο Κουρή να συμπληρώνει:

«Είμαστε εντελώς πεταμένοι από την πολιτεία. Αυτό έχω να πω μόνο. Όπως πάντα. Το γενικό αίσθημα είναι κυρίως ότι τιμωρούμαστε για κάτι. Πρέπει όμως και να ζήσουμε! Και δεν εννοώ να φάμε, εννοώ να ζήσουμε γιατί κινδυνεύουμε από κατάθλιψη, κινδυνεύουμε να μείνουμε μέσα στο σπίτι μας σε πολύ σοβαρή ψυχική ασθένεια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50