Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
Για τη βάση
150 γραμμάρια μπισκότα
50 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
Για την κρέμα
Χυμό από 4 λεμόνια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κρόκοι αυγού
1 αυγό ολόκληρο
400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά (35%)
100 γραμμάρια αμύγδαλο φιλέ για τη διακόσμηση
Λίγη ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τοποθετήστε τα σε μια φόρμα ή μια ταρτιέρα με διάμετρο 20 εκατοστά, πιέζοντας με ένα κουτάλι τη ζύμη προς τα κάτω και προς τα τοιχώματα του σκεύους. Αφήστε το στην άκρη.
Ανακατέψτε τους κρόκους και το αυγό με το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό από τα λεμόνια. Προσθέτουμε τέλος την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε προσεκτικά με αυτό το μίγμα την τάρτα. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με το αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.