search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:39
MENU CLOSE

Κοινωνικό μέρισμα 2020: Ποιοι οι δικαιούχοι – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

18.11.2020 18:49
Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για τα ξενοδοχεία - Πώς θα πάρετε την αποζημίωση - Media

 

Έως το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να καθορίσει το οικονομικό επιτελείο τα κριτήρια, προκειμένου οι αιτήσεις των δικαιούχων και η καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος για το 2020 να πραγματοποιηθούν μέσα στον Δεκέμβριο.

Όπως και πέρυσι, φέτος το Κοινωνικό Μέρισμα αναμένεται να το λάβουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ωστόσο τα ακριβή κριτήρια που θα καθορίσουν τους δικαιούχους δεν έχουν διευκρινιστεί.

Το επικρατέστερο σενάριο, ωστόσο, είναι να λάβουν το Κοινωνικό Μέρισμα:

  • οι μακροχρόνια άνεργοι (που δεν λαμβάνουν επίδομα)
  • οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
  • όσοι έχασαν τις θέσεις εργασίας τους στο διάστημα της πανδημίας

Mέσα στον σχεδιασμό δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί, ενώ εκτός τελικά, φαίνεται πως μένουν και οι συνταξιούχοι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕΟι επισημες ανακοινώσεις Βρούτση-Σταϊκούρα: Mόνο σε δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος – Παραδείγματα με ποσά
 

Δεν θα το δικαιούνται επίσης και όσοι έλαβαν ενίσχυση το τελευταίο διάστημα της πανδημίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα, τόνισε ότι αυτό θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι μέσα στον σχεδιασμό δεν συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr (σήμερα φέρει την ένδειξη «Κοινωνικό Μέρισμα 2019») η οποία θα φέρει τον τίτλο «Κοινωνικό Μέρισμα 2020».

Ο καθορισμός των κριτηρίων για το κοινωνικό μέρισμα του 2020 αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, οπότε και θα κατατεθεί στη Βουλή το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2021, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Για το μέρισμα του Δεκεμβρίου 2019, ύψους 700 ευρώ, η σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων είχε ανοίξει από τις 17 έως και τις 26 του μήνα και η είσοδος σε αυτή γινόταν με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:37