search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:00
MENU CLOSE

«Είναι ώρα μάχης» – Η προσδοκία του εμβολίου δεν πρέπει να μας αδρανοποιήσει, λέει η Φώφη Γεννηματά

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2153
26-11-2020
27.11.2020 04:00
kinal-3.jpg

 

Σκληρή κριτική ασκεί η Χαριλάου Τρικούπη στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως είναι «θλιβερό κάθε μέρα να χάνονται τόσοι άνθρωποι και στην κυβέρνηση να πανηγυρίζουν, τάχα, για τους… λίγους νεκρούς αντί να συναισθάνονται τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε και τις ευθύνες τους». 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Φώφη Γεννηματά σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι πρόκληση και ναι, έχουν μεγάλες ευθύνες που φτάσαμε εδώ, με αυτή την ένταση, τόσο γρήγορα στο δεύτερο κύμα, ενώ ήμασταν σε καλύτερη θέση από την υπόλοιπη Ευρώπη. Όμως γι’ αυτό πρέπει να μείνουμε σπίτι μας, να νιώσουμε ασφαλείς».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής «η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, αλλά δεν είναι ώρα τώρα να συζητήσουμε για τις ευθύνες. Είναι ώρα μάχης». Όπως είπε «οι πολίτες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τους δικούς τους ανθρώπους, τις ευπαθείς ομάδες, τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Γι’ αυτό φωνάζω: “Αγνοήστε τις παλινωδίες της κυβέρνησης και προστατεύστε την υγεία σας”». 
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γεραπετρίτη για τις ΜΕΘ η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει, επισημαίνοντας μάλιστα πως αυτά που υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας τα έχει πει και ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ότι «δεν είναι απλώς άστοχες. Είναι και επικίνδυνες. Κι αν δεν είναι μια προσπάθεια – αποτυχημένη μάλιστα – για να καλυφθούν οι ευθύνες της κυ-βέρνησης, τότε η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα».

Διαφορετικό μοντέλο
Με παρέμβασή της η Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως «ο ιός πιθανότατα θα συνεχίσει να παρουσιάζεται κατά κύματα, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα. Ο κίνδυνος να ανοιγοκλείνει συνολικά η χώρα, με οριζόντια μέτρα, τους επόμενους μήνες είναι υπαρκτός, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις» τονίζοντας παράλληλα ότι η προσδοκία του εμβολίου δεν πρέπει να μας αδρανοποιήσει. 
«Αν κινηθούμε, επιτέλους, άμεσα και οργανωμένα, σύντομα ολόκληρες περιοχές θα μπορούν σταδιακά να ανακτήσουν την οικονομική τους λειτουργία με υγειονομική ασφάλεια και συνολικά η χώρα μας να πάρει ένα προβάδισμα έναντι του ιού», σημείωσε. 
Σε αυτό το πλαίσιο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό μοντέλο για άνοιγμα με ασφάλεια, που θα λαμβάνει υπόψη την πραγματική εικόνα του επιδημιολογικού χάρτη της κάθε περιοχής και δεν θα στηρίζεται μόνο σε γενικά, οριζόντια μέτρα καθολικής εφαρμογής. Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:58