search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:24
MENU CLOSE

Δύτης για να σωθεί από καρχαρία χρησιμοποίησε την κάμερα που τον τραβούσε βίντεο και άρχισε να τον χτυπάει (Video)

02.12.2020 15:40
Δύτης για να σωθεί από καρχαρία χρησιμοποίησε την κάμερα που τον τραβούσε βίντεο και άρχισε να τον χτυπάει (Video)  - Media

 

Ο δύτης έκανε την κάμερα που είχε για να κινηματογραφεί το βυθό αλλά και τους καρχαρίες, όπλο προκειμένου να γλυτώσει από μια επίθεση ενός σφυροκέφαλου καρχαρία. 
Το περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία και όπως φαίνεται και από τα πλάνα ο καρχαρίας μόνο μικρός δεν ήταν. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό ο συγκεκριμένος σφυροκέφαλος ξεπερνούσε τα δυόμιση μέτρα. 
«Τον έσπρωξα την πρώτη φορά και ήρθε ξανά. Τον χτύπησα δεύτερη φορά και τελικά κατάφερα να τον απομακρύνω την τρίτη φορά», είπε ο δύτης Ντιόν Κρικ που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα από τα πιο θανατηφόρα πλάσματα του κόσμου. 
Οι σφυροκέφαλοι (γνωστοί και ως ζύγαινες, σφύραινες και σφύρνες) είναι καρχαρίες με χαρακτηριστική και ασυνήθιστη δομή κεφαλιού, το οποίο επιπεδοποιείται και επεκτείνεται σαν σφυρί. Ο ρόλος της δομής του κεφαλιού δεν είναι επακριβώς γνωστός, με θεωρίες να υποστηρίζουν ότι οξύνει τις αισθήσεις ή ότι βοηθάει στην μετακίνηση και στην χειραγώγηση της λείας. Οι σφυροκέφαλοι συχνάζουν κοντά στις ακτές και είναι από τα λίγα είδη καρχαριών που σχηματίζουν κοπάδια. Το μήκος ποικίλει ανάλογα με το είδος από 0,9 σε 6 μέτρα και φτάνουν σε βάρος το μισό τόνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:24