search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:38
MENU CLOSE

Φίλης για Μητσοτάκη: Ατυχής η αναφορά του – Μου έδωσε εξηγήσεις (Video)

15.12.2020 18:05
Φίλης για το άνοιγμα των σχολείων: Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο   - Media

 

Ατυχή «χαρακτήρισε» ο Νίκος Φίλης την αναφορά που έκανε νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν διακόπτοντας την ομιλία του για τον προϋπολογισμό τού απευθύνθηκε με ένα ειρωνικό σχόλιο.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στο τέλος της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός του έδωσε προσωπικά εξηγήσεις. Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

«Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε “ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω”, υπήρξε ατυχήςΕξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει όχι εμένα προσωπικά αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις» συμπλήρωσε.

Η ατυχής έκφραση του Μητσοτάκη

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών με υποτιμητικό τρόπο κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Φίλη και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια μιας διακοπής της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό.

Τότε ο Κ. Μητσοτάκης είπε στον Νίκο Φίλη, όπως φαίνεται και στο βίντεο: «Φορέστε τη μάσκα σας, κύριε Φίλη, είστε και ευπαθής, ανησυχώ για εσάς».

Φίλης: Ατυχής η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο Ν. Φίλης δήλωσε ότι «η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε “ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω”, υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει όχι εμένα προσωπικά αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις».

Η συγγνώμη Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό συντάκτη του RealFm Γιώργο Λυκουρέντζο, μετά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοάκης κάλεσε τον Νίκο Φίλη στο γραφείο του και του είπε ότι «ελπίζω να μην παρεξηγήθηκες, δεν είχα καμία πρόθεση να σε προσβάλω, αν το εξέλαβες έτσι σου ζητώ συγγνώμη».

Ο Ν. Φίλης δέχτηκε την συγγνώμη του Κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:38