search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:13
MENU CLOSE

Μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία: Άρση κυρώσεων μόνο αν αποσύρετε τους S-400

15.12.2020 19:35
Σοκαριστική εντολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παγώνει τα social media όλων των διπλωματών - Media
 
Αμερικανοί αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέλαβαν να εξηγήσουν το θέμα των κυρώσεων που επιβλήθησαν από τις ΗΠΑ στην Τουρκία με αφορμή τους S-400. Όπως τονίστηκε, η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία δεν ήταν μια απόφαση που παίρνουν ελαφρά καθώς αφορά ανατολική χώρα και ότι γι’ αυτό καθυστέρησαν καθώς ήθελαν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια.
 
Έγιναν -όπως είπαν- διπλωματικές προσπάθειες μηνών, αν όχι ετών, αλλά και οι στρατιωτικές τους προσφορές έπεσαν στο κενό. Όσο για την άρση των κυρώσεων εκτίμησαν ότι θα είναι δύσκολη καθώς πρέπει να αποσυρθούν πρώτα οι S-400.
 
Επiσήμαναν ακόμη τη σημασία του αποκλεισμού της βασικής οντότητας προμήθειας στρατιωτικού υλικού, ενός συμμάχου, της Τουρκίας, από την Αμερικανική Αμυντική Βιομηχανία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
 
Υπογράμμισαν, όμως, ότι θέλουν να διατηρήσουν μια λειτουργική σχέση με την Τουρκία την οποία σχέση χαρακτήρισαν «σημαντική, περίπλοκη και δύσκολη», αλλά εκτίμησαν ότι η απόφαση για τις κυρώσεις αντανακλά κάποιες από τις βασικές προκλήσεις αυτής της σχέσης.
 
Είπαν επίσης ότι βρίσκονται σε επαφή με τους Ευρωπαίους για τις δικές τους κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας αλλά τόνισαν ότι αυτές είναι για άλλο θέμα, τις έρευνες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο, ενώ όπως είπαν χαρακτηριστικά οι ΗΠΑ δεν ψηφίζουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:13