16/12/2018 16:15:02

Κοντά στην απόκτηση της Εμπορικής η Alpha Bank

Κοντά στην απόκτηση της Εμπορικής η Alpha Bank  - Media

Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις έχει ξεκινήσει πλέον η Alpha Bank με τους Γάλλους της Credite Agricole για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γαλλικός όμιλος αναφέρεται:«Η Credit Agricole SA ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εισέλθει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank για την απόκτηση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής. Η Credit Agricole και η Alpha Bank έχουν ως στόχο να ολοκληρωθεί η διάθεση των μετοχών στις 31 Δεκεμβρίου 2012 με την επιφύλαξη των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης».

 Πέραν της Alpha Bank, ανταγωνιστικές προσφορές για την απόκτηση της Εμπορικής είχαν καταθέσει η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank

Η προσπάθεια πώλησης της Εμπορικής αποτελεί επιθυμία της Credit Agricole να μειώσει την έκθεσή της στην ελληνική αγορά, όπου έχει άλλωστε υποστεί μεγάλες απώλειες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.