22/01/2021 12:36:35

Κορωνοϊός Βρετανία: Νέο αυστηρό lockdown ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Κορωνοϊός Βρετανία: Νέο αυστηρό lockdown ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον - Media

 

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε νέο καθολικό lockdown στην Αγγλία επικαλούμενος τη ραγδαία εξάπλωση της νέας μεταλλάξης του κορωνοϊού.

Στο διάγγελμα του ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Αγγλία τον ωθεί στο να ανακοινώσει νέο αυστηρότερο lockdown, το οποίο θα ισχύει από σήμερα τα μεσάνυχτα. 
«Η εξάπλωση του νέου στελέχους του κορωνοϊού οδήγησε σε γρήγορη αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. Ο πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρος ότι πρέπει να γίνουν νέα βήματα για να σταματήσει η αύξηση, να προστατευτεί το εθνικό σύστημα υγείας και να σωθούν ζωές» δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. 

«Πρέπει λοιπόν να εισέλθουμε σε ένα πανεθνικό lockdown, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για να περιορίσει αυτήν την μετάλλαξη», δήλωσε ο Τζόνσον σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. «Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση σας δίνει ξανά εντολή να μείνετε σπίτι».

Κατά τη διάρκεια του lockdown οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι και να εργάζονται εξ αποστάσεως. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, όπως και τα καταστήματα εξαιρουμένων εκείνων που εμπορεύονται αγαθά πρώτης ανάγκης. Η μετακίνηση από το σπίτι θα επιτρέπεται μόνο για πέντε λόγους:

Μετακίνηση στην εργασία, μόνο εάν είναι αδύνατη η εργασία από το σπίτι
Αγορά βασικών τροφίμων και φαρμάκων
Άσκηση με ένα ακόμη άτομο, μία φορά την ημέρα
Παροχή φροντίδας σε τρίτο πρόσωπο
Αναζήτηση ιατρικής φροντίδας
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.