search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:07
MENU CLOSE

Κυβερνητικό αδιέξοδο για το άνοιγμα των καταστημάτων

14.01.2021 05:58
Κυβερνητικό αδιέξοδο για το άνοιγμα των καταστημάτων - Media

 

Από σήμερα και μέχρι τις 21 του μηνός θα φανεί τι ζημία έγινε τις ημέρες των εορτών στο θέμα της πανδημίας. Σε τι ακριβώς μέγεθος δηλαδή κινήθηκε η εξάπλωση του κορωνοϊού, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Αυτό θα καθορίσει και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά το λιανεμπόριο.

Ο εμπορικός κόσμος φαίνεται να ασφυκτιά και ζητά από την κυβέρνηση να βρει λύση. Το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά του, πιέζει τους λοιμωξιολόγους να ανάψουν το “πράσινο φως” στο άνοιγμα των καταστημάτων τη στιγμή που τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν προς το χειρότερο στην Αττική.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας μιλώντας χθες στο ΣΚΑΙ ανέφερε ότι «ο κεντρικός τομέας Αθήνας είναι επιδημιολογικά στο “πορτοκαλί”, άλλα πλησιάζει στο “κόκκινο» αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακληθούν μέτρα προηγούμενης θετικής εισήγησης.

Το ερώτημα φυσικά που προκύπτει είναι εάν η κυβέρνηση θα παραβλέψει τις επισημάνσεις των ειδικών για αύξηση των κρουσμάτων και θα προχωρήσει στο άνοιγμα των καταστημάτων με ραντεβού.

Πολλοί ισχυρίζονται μάλιστα ότι παρά τις κυβερνητικές πιέσεις οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί να πουν το μεγάλο ναι στο άνοιγμα της αγοράς καθώς φοβούνται ότι μετά οι συνέπιες θα είναι ανεξέλεγκτες.

Με δεδομένο μάλιστα ότι από σήμερα και μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη οι καιρικές συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για την εξάπλωση του ιού όλα δείχνουν ότι η τελική απόφαση των λοιμοξιολόγων θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα..

Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο τα καταστήματα να ανοίξουν την Δευτέρα και να ξανακλείσουν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα καθώς τα νούμερα της πανδημίας θα είναι απαγορευτικά .

Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο καθώς από την μία επιχειρεί να δείξει στους μικροεπιχειρηματίες ότι αυτή επιθυμεί το άνοιγμα των καταστημάτων και από την άλλη ξέρει πολύ καλά ότι εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των ειδικών και έρθει το τρίτο σκληρότερο κύμα της πανδημίας τότε το ΕΣΥ οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν θα αντέξουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:07