26/02/2021 03:46:16

«Πράσινο φως» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τους λοιμωξιολόγους

«Πράσινο φως» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τους λοιμωξιολόγους - Media

 

Το πράσινο φως για να ανοίξει το λιανεμπόριο υπό προϋποθέσεις έδωσε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, το οποίο θα είναι γενικό καθώς αφορά όλα τα καταστήματα, ακόμα και τα κομμωτήρια  και τα καταστήματα περιποίησης νυχιών.

Ο καταναλωτής θα πρέπει να στέλνει SMS στο 13033 με τον κωδικό 2 το οποίο θα έχει ισχύ δύο ώρες. Μέσα σε αυτές τις δυο ώρες θα μπορεί να ψωνίσει ό,τι θέλει και να μπει σε όσα καταστήματα επιθυμεί χωρίς ραντεβού ενώ θα επιτρέπεται η μετάβαση από δήμο σε δήμο.

Αυτή φέρεται να είναι η απόφαση της κυβέρνησης, άνοιγμα χωρίς click away και click in shop, με εξαίρεση τις κόκκινες περιοχές όπου θα λειτουργούν μόνο με click away, αν και η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες άνοιγμα με τη μέθοδο του ραντεβού μέσα στο κατάστημα (click in shop) και του click away, και μόνο με click away στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Επιπλέον, η απόφαση προβλέπει και το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων στις «πράσινες» περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε κατάστημα θα μπορεί να είναι 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά και 4 στα 100 τετραγωνικά

Οι ειδικοί προχώρησαν στην εισήγηση για άνοιγμα του λιανεμπορίου μετά τη θετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί αυτές τις δυο εβδομάδες, όπως υποστηρίζουν και την πτώση σε κρίσιμους δείκτες της επιδημίας, αν και δεν υπήρξε ομοφωνία καθώς προβληματίζει ιδιαίτερα η περιοχή της Αττικής, η οποία «φλερτάρει» με το κόκκινο.

Από το βήμα της Βουλή ο πρωθυπουργός «έδειξε» για μία ακόμη φορά τους ειδικούς, λέγοντας πως καταφέραμε να ελέγξουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και αυτό επιτρέπει στους ειδικούς να συναινέσουν στο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη τη χώρα, ωστόσο η απόφαση των ειδικών ήταν για άνοιγμα με click in shop.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και τον Νίκο Χαρδαλιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.