search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:02
MENU CLOSE

Ιγνατίου για Μπάιντεν: Η αμερικανική πολιτική δεν εξαρτάται από τη σχέση ΗΠΑ – Τουρκίας

22.01.2021 07:07
Ιγνατίου για Μπάιντεν: Η αμερικανική πολιτική δεν εξαρτάται από τη σχέση ΗΠΑ – Τουρκίας - Media

 

Στη στάση της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Τζο Μπάιντεν απέναντι στα εθνικά θέματα της Ελλάδας και την τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε ο ανταποκριτής του OPEN στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου.

Όπως διαπιστώνεται, τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, αφού η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος είναι δύο χώρες που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον νέο πρόεδρο, ο οποίος πιστεύει πως δεν δημιουργούν προβλήματα στις ΗΠΑ, όπως κάνει η Τουρκία.

«Ο Τζο Μπάιντεν έχει ήδη επαφές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έχει φιλικές σχέσεις και στη Λευκωσία. Το θετικό στοιχείο είναι πως η αμερικανική πολιτική που θα ακολουθηθεί για Ελλάδα και Κύπρο είναι πλέον ανεξάρτητη και δεν εξαρτάται από τη σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνατίου.

Παράλληλα, διευκρινίζει πως, με βάση όσα του έχουν επισημάνει άνθρωποι που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, σε περίπτωση ενός ακραίου επεισοδίου τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Μπάιντεν θα στείλει στην Αγκυρα τον Υπουργό Εξωτερικών για να λύσει το θέμα. «Η πολιτική που αφορά τη χώρα μας θα ενδυναμωθεί», επισημαίνει ο Μιχάλης Ιγνατίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10