26/02/2021 06:42:10

Ιγνατίου για Μπάιντεν: Η αμερικανική πολιτική δεν εξαρτάται από τη σχέση ΗΠΑ – Τουρκίας

Ιγνατίου για Μπάιντεν: Η αμερικανική πολιτική δεν εξαρτάται από τη σχέση ΗΠΑ – Τουρκίας - Media

 

Στη στάση της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Τζο Μπάιντεν απέναντι στα εθνικά θέματα της Ελλάδας και την τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε ο ανταποκριτής του OPEN στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου.

Όπως διαπιστώνεται, τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, αφού η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος είναι δύο χώρες που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον νέο πρόεδρο, ο οποίος πιστεύει πως δεν δημιουργούν προβλήματα στις ΗΠΑ, όπως κάνει η Τουρκία.

«Ο Τζο Μπάιντεν έχει ήδη επαφές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έχει φιλικές σχέσεις και στη Λευκωσία. Το θετικό στοιχείο είναι πως η αμερικανική πολιτική που θα ακολουθηθεί για Ελλάδα και Κύπρο είναι πλέον ανεξάρτητη και δεν εξαρτάται από τη σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνατίου.

Παράλληλα, διευκρινίζει πως, με βάση όσα του έχουν επισημάνει άνθρωποι που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, σε περίπτωση ενός ακραίου επεισοδίου τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Μπάιντεν θα στείλει στην Αγκυρα τον Υπουργό Εξωτερικών για να λύσει το θέμα. «Η πολιτική που αφορά τη χώρα μας θα ενδυναμωθεί», επισημαίνει ο Μιχάλης Ιγνατίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.