search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:55
MENU CLOSE

Ρωσία: Περισσότερες από 1.614 συλλήψεις διαδηλωτών-υποστηρικτών του Ναβάλνι

23.01.2021 15:29
Ρωσία: Περισσότερες από 1.614 συλλήψεις διαδηλωτών-υποστηρικτών του Ναβάλνι - Media

 

Η ρωσική αστυνομία εκτιμάται ότι συνέλαβε 1.614 ανθρώπους σε διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, χωρίς την άδεια των αρχών σε όλη τη χώρα, για την υποστήριξη του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης διαδηλώσεων OVD-Info.

Η Βρετανία παρότρυνε τη Ρωσία να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχει αναλάβει, μετά τις συλλήψεις περισσότερων από 1.000 ανθρώπων στη Μόσχα, αλλά και σε άλλες ρωσικές πόλεις, με αίτημα την αποφυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι.

«Ανησυχούμε βαθιά από την κράτηση ειρηνικών διαδηλωτών και εξακολουθούμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του, το βρετανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

«Παροτρύνουμε τη ρωσική κυβέρνηση να σεβαστεί και να συμμορφωθεί με τις διεθνείς δεσμεύσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αφήσει ελεύθερους του πολίτες που έχουν συλληφθεί, στη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων».

Τουλάχιστον 40.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στη διαδήλωση που έγινε στο κέντρο της Μόσχας, σύμφωνα με μία εκτίμηση του Reuters, ενώ διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες άλλες πόλεις, σε όλη τη ρωσική επικράτεια.

Προφυλακίστηκε και η σύζυγος

Νωρίτερα σήμερα, η ρωσική αστυνομία προφυλάκισε τη Γιούλια Ναβάλναγια, σύζυγο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, σε μία διαδήλωση στη Μόσχα, όπως έγραψε η ίδια στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram, ενώ βρίσκονταν μέσα σε ένα όχημα της αστυνομίας.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι οι διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι στη Μόσχα, αλλά και σε δεκάδες άλλες ρωσικές πόλεις είναι παράνομες και έχει προφυλακίσει εκατοντάδες διαδηλωτές.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές φέρονται να έχουν προφυλακίσει 863 ανθρώπους σε διαδηλώσεις υποστήριξης του Ναβάλνι που έγιναν σε όλη τη ρωσική επικράτεια, σύμφωνα με το OVD Info.

Νωρίτερα σήμερα, η ρωσική αστυνομία προφυλάκισε την Λιούμποβ Σομπόλ, μία στενή σύμμαχο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, σε μία διαδήλωση στο κέντρο της Μόσχας.

Η διαδήλωση οργανώθηκε ζητώντας την αποφυλάκιση του αναφερόμενου πολιτικού της αντιπολίτευσης, όπως ανέφερε ένας μάρτυρας του Reuters.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο είναι παράνομες, ενώ οι ρωσικές αρχές έχουν προφυλακίσει περισσότερους από 350 ανθρώπους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:55