search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:52
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακές ζημιές λόγω Δρίτσα, αλλά «λήξαν» το θέμα

03.03.2021 06:11
ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακές ζημιές λόγω Δρίτσα, αλλά «λήξαν» το θέμα - Media

 

Κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χειρίστηκε τις προηγούμενες μέρες πολύ προσεκτικά το θέμα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, προσπαθώντας να μη δώσει λαβές στην κυβέρνηση η οποία έχει επιδοθεί σε προσπάθεια σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, χθες συνέβη το απευκταίο.

Η φράση του Θοδωρή Δρίτσα, τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων, ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17Ν» στο πλαίσιο συνέντευξης στον πειραιώτικο ρ/σ «Κανάλι 1», ανέτρεψε την εικόνα αυτοσυγκράτησης και θεσμικής προσέγγισης του ζητήματος όλων των προηγούμενων ημερών και κατέστησε τον ΣΥΡΙΖΑ στόχο επιθέσεων από κυβέρνηση και ΜΜΕ ευθύς αμέσως, ενώ ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και το Κίνημα Αλλαγής.

Επικοινωνιακά προκάλεσε ζημιά και στην προγραμματισμένη διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες μετά όπου ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το προαναγγελθέν εδώ και μήνες σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επρόκειτο μάλιστα για μια ιδιαίτερα προσεγμένη εκδήλωση με ηχηρά ονόματα όπως ο Ηλίας Μόσιαλος, η Αθηνά Λινού και ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας ενώ συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κεφαλογιάννης. Στα βραδινά δελτία ειδήσεων η παρουσίαση του νεου ΕΣΥ από τον Τσίπρα έπαιξε αρκετά χαμηλά, ενώ η δήλωση Δρίτσα φιγουράριζε στις πρώτες θέσεις της θεματολογίας των δελτίων.

Η είδηση της δήλωσης βρήκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε σύσκεψη του άτυπο οργάνου του «πρωινού καφέ» (ή αλλιώς Πολιτικό Κέντρο όπως το αποκαλούν από την Κουμουνδούρου) που συζητούσε τον προγραμματισμό του Μαρτίου (παρουσίαση της πρότασης για τη διαγραφή ιδιωτικού χρέους μέσα στον μήνα, καθώς και προγραμματισμός της παρουσίασης της πρότασης για τον Τουρισμό).

Εκνευρισμός και διευκρινίσεις

Ακολούθησε, σχεδόν άμεσα, διευκρινιστική δήλωση από το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ανέφερε: «είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι ‘’κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν’’, αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα» Απέδωσε την παρανόηση σε στην πίεση χρόνου που οδήγησε σε διατύπωση που δεν ήταν «πλήρως και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη». Ωστόσο, συμπλήρωσε, «αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα». Στην ίδια δήλωση κάνει λόγο και για «ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια (σ.σ. της ΝΔ) εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου».

Κρατούν την ανάσα τους…

Σαφώς στην Κουμουνδούρου προκλήθηκε εκνευρισμός και αμηχανία, ωστόσο θεωρούν ότι πρόκειται για ατυχή δήλωση και τίποτα παραπάνω, που δεν καθορίζει τη συνολική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των ημερών. Κεντρικά οι τόνοι είναι χαμηλοί και σαφώς επιχειρείται υποβάθμιση του θέματος. Θεωρούν ότι το θέμα διευθετήθηκε με τη διευκρινιστική ανακοίνωση, είναι λήξαν δηλαδή, και ελπίζουν ότι ο θόρυβος θα καταλαγιάσει τις επόμενες μέρες, υπό την προϋπόθεση (και ταυτόχρονα με την ελπίδα) ότι κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δε θα βρεθεί να δώσει αφορμή για συνέχεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:52