search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:00
MENU CLOSE

Νίσυρος: Σχισμές και κρατήρες στο έδαφος – Τι σχέση έχουν με το ηφαίστειο

06.03.2021 17:57
Νίσυρος: Σχισμές και κρατήρες στο έδαφος – Τι σχέση έχουν με το ηφαίστειο - Media

 

Σχισμές και κρατήρες έχουν δημιουργηθεί σε περιοχή της Νισύρου.

Μιλώντας στο OPEN, ο ηφαιστειολόγος και ερευνητής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών Γιώργος Βουγιουκαλάκης, σημείωσε πως βρέθηκε με την κρατική Γεωλογική Υπηρεσία στο σημείο την προηγούμενη εβδομάδα, διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το φαινόμενο, καθώς δεν σχετίζεται άμεσα με το ηφαίστειο.

«Το φαινόμενο εκδηλώθηκε πρώτη φορά το 2001, σε μια προσπάθεια του ηφαιστείου να ενεργοποιηθεί ξανά. Η Νίσυρος είναι ενεργό ηφαίστειο και όλα τα ενεργά ηφαίστεια κατά καιρούς προσπαθούν να ενεργοποιηθούν», σημείωσε.

Για την μεγάλη τρύπα που δημιουργήθηκε στο νησί ο ηφαιστειολόγος σημείωσε: «Αυτό δημιουργείται γιατί σε όλο τον πυθμένα του κρατήρα της Νισύρου κυκλοφορούν υδροθερμικά ρευστά, τα οποία είναι οξέα. Αυτά διαβρώνουν τα πετρώματα και δημιουργούν μεγάλα κενά – στοές. Κάθε φορά που έχουμε έντονες βροχοπτώσεις μαλακώνει το έδαφος και πέφτει μέσα στις μεγάλες αυτές ροές που έχουν δημιουργηθεί».

φωτογραφία από τον κρατήρα του ηφαιστείου της Νισύρου – Αρχείο

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50