search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:05
MENU CLOSE

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Σαμαράς μετά τη Σύνοδο

19.10.2012 11:51
Ικανοποιημένος δηλώνει ο Σαμαράς μετά τη Σύνοδο - Media

Τη βεβαιότητα ότι η εκταμίευση της δόσης θα προχωρήσει κανονικά μετά από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης αξιολόγησης της τρόικας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σφοδρή αντίδραση από Αλέξη Τσίπρα. Φτωχά τ' αποτελέσματα, λένε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Τη βεβαιότητα ότι η εκταμίευση της δόσης θα προχωρήσει κανονικά μετά από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης αξιολόγησης της τρόικας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής και τη συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο.

«Για πρώτη φορά εκφράζεται η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα όπως πάει μπορεί να τα καταφέρει. Επαινούνται δημόσια οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζοντας ότι πιστεύει πως μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι τα αποθέματα της Ελλάδας τελειώνουν στις 16 Οκτωβρίου και τόνισε ότι το κλήμα έχει αλλάξει καθώς βρήκε κατανόηση από την πλευρά των ηγετών οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, τον ρώτησαν με ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
 
Ικανοποιημένη  για « την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα όσον αφορά τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»  εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
 
Η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, επανέλαβε στη στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και των άλλων ηγετών προς τις προσπάθειες της Ελλάδας, σημείωσε όμως πως «υπάρχει μακρύς δρόμος ακόμη για τη χώρα μας. Επεσήμανε επίσης την επιθυμία του Βερολίνου για  ηρεμία στο εσωτερικό της Ελλάδας.
 
ΔΗΜΑΡ: Αναγνωρίστηκαν οι τεράστιες θυσίες

Στη Σύνοδο Κορυφής επιβεβαιώθηκε η επάνοδος της Ελλάδας σε τροχιά αξιοπιστίας, ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση του συνόλου της οικονομικής βοήθειας και την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, εκτιμά η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.
Για πρώτη φορά, αναφέρει, αναγνωρίζονται οι τεράστιες θυσίες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός.

Τσίπρας: «Η χώρα εκπροσωπείται από 3μελή αντιπροσωπεία μερκελιστών»
 
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Βουλής.
«Η χώρα εκπροσωπείται από 3μελή αντιπροσωπεία μερκελιστών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
«Ο κ. Σαμαράς αντί να πει στους ευρωπαίους ηγέτες ότι η Ελλάδα είναι ήδη σε ανθρωπιστική κρίση και πως δεν μπορούν να ζητάνε άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις βγήκε στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και είπε να πάρουμε το βραβείο Γκίνες γιατί αυτό που κάναμε ήταν επίτευγμα. Είναι επίτευγμα για τον κ. Σαμαρά που έχουμε 1,5 εκατομμύριο άνεργους, που δεν μπορούν συνάνθρωποί μας να πάρουν φάρμακα» είπε ο κ. Τσίπρας επικρίνοντας την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής.
 
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην αναμενόμενη δόση του δανείου ύψους 31,5 δις ευρώ λέγοντας ότι δεν πρόκειται να δοθεί στην πραγματική οικονομία.
 
«Τα 25 δις ευρώ θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα άλλα σε τοκοχρεολύσια. Ούτε ένα ευρώ στον ΕΟΠΥΥ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.
 
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Φτωχά τ' αποτελέσματα
 

«Φτωχά» χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρ. Ζώης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παραμένει «θεατής των εξελίξεων».

«Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής δεν μπορεί παρά να θεωρούνται φτωχά, καθώς, αφενός είναι κατώτερα των προσδοκωμένων από την ελληνική κυβέρνηση, αφετέρου δε, παραπέμπουν σε άλλο χρόνο και όργανο και μάλιστα υπό προϋποθέσεις, προκειμένου να ληφθούν οι κρίσιμες για την Ελλάδα αποφάσεις», σημείωσε ο κ. Ζώης.

ΚΚΕ

«Η ΕΕ και το ΔΝΤ επιβραβεύουν τους σφαγιαστές των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Τέτοια συγχαρητήρια πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά, η κυβέρνηση Βενιζέλου και η κυβέρνηση Κουβέλη» ανέφερε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Αποδεικνύεται ότι η ΕΕ δεν βελτιώνεται, δεν εξανθρωπίζεται, δεν εξωραΐζεται. Η αποδέσμευση πρέπει να είναι η πολιτική που να υιοθετήσει ο ελληνικός λαός και έχει τη δύναμη να το πετύχει» τόνισε η κ. Παπαρήγα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:01