search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:04
MENU CLOSE

Επικουρική Προστασία στην οικογένεια του άτυχου 15χρονου

29.03.2010 15:16
Επικουρική Προστασία στην οικογένεια του άτυχου 15χρονου - Media

Η οικογένεια του άτυχου 15χρονου Αφγανού που βρήκε τραγικό θάνατο από έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Κυριακής, δίπλα στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), τίθεται σε καθεστώς επικουρικής προστασίας και της παρέχεται εκπαίδευση, ιατρική περίθαλψη και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η οικογένεια του άτυχου 15χρονου Αφγανού που βρήκε τραγικό θάνατο από έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Κυριακής, δίπλα στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), τίθεται σε καθεστώς επικουρικής προστασίας και της παρέχεται εκπαίδευση, ιατρική περίθαλψη και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, επισκέφτηκε τη μητέρα και τη αδελφή του 15χρονου στα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός» και Πάιδων, όπου νοσηλεύονται και δήλωσε πως πέρα από την παροχή επικουρικής προστασίας, εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο να αναγνωρισθούν ως θύματα τρομοκρατικής επίθεσης οι δύο αυτές τραγικές φιγούρες. Ο Σπύρος Βούγιας επεσήμανε ακόμη πως η κηδεία του 15χρονου παιδιού θα γίνει με έξοδα της πολιτείας.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πεταλωτής, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξέφρασε τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης για το περιστατικό και χαρακτήρισε την ενέργεια άκρως εγκληματική, χωρίς πολιτικά χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε πως λίγες ώρες πριν από το τραγικό περιστατικό, στις 8:46 π.μ άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και είπε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στην «ΕΒΕΕ» στα Πατήσια, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 6 λεπτά. Η Αστυνομία αναζήτησε υπηρεσία με αυτά τα αρχικά η οποία όμως τελικά δεν υπήρχε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η άπορη οικογένεια κάθε βράδυ περιφέρονταν στους δρόμους της περιοχής  με ένα καρότσι και μάζευαν μπουκάλια προκειμένου να εισπράξουν 0,10 ευρώ από τα μηχανήματα ανακύκλωσης. Η μητέρα του παιδιού ανέφερε στην αστυνομία ότι το τραγικό συμβάν έγινε όταν η 10χρονη κόρη της βρήκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων ένα ταξιδιωτικό σάκο και άνοιξε να δει τι περιείχε. Ο γιος της που πλησίασε είδε ένα ρολόι, το οποίο όπως είπε, ήταν χαλασμένο για αυτό θεώρησε ότι ήταν άχρηστο. Πήρε τον σάκο και απομακρύνθηκε προς τα σκαλιά της ΕΕΔΕ  και τότε σημειώθηκε η έκρηξη.

O 15χρονος  που είναι Αφγανικής καταγωγής διαμελίστηκε από την έκρηξη ενώ η αδερφή του νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Η άτυχη μητέρα βλέποντας το παιδί της πλήρως διαμελισμένο έπαθε σοκ και  ελαφρά τραυματισμένη μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρης Οικονόμου επισκέφτηκε  την αδερφή του θύματος. Λίγο αργότερα συμμετείχε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο οποίος δήλωσε ότι « η τρομοκρατία έδειξε το πιο απεχθές πρόσωπο. Ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την παγίδα θανάτου που έστησαν οι τρομοκράτες. Κάθε φορά που πραγματοποιούν τέτοιες ενέργειες κάνουν λάθη και έρχονται όλο και πιο κοντά μας. Αυτές οι ενέργειές τους ξεγυμνώνουν και θα τους αποκαλύψουμε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:04