search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:03
MENU CLOSE

Στο δρόμο οι «500 της ΑΤΕ»

14.11.2012 18:20
Στο δρόμο οι «500 της ΑΤΕ» - Media

Την απόλυση των 500 εργαζομένων που είχαν επιτύχει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την Αγροτική Τράπεζα το 2010 αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Την απόλυση των 500 εργαζομένων που είχαν επιτύχει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την Αγροτική Τράπεζα το 2010 αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.
 
Οι εν λόγω εργαζόμενοι παρότι πέτυχαν την πρόσληψή τους μέσω του ΑΣΕΠ όταν ανακοινώθηκε η αποκρατικοποίηση της Αγροτικής η κυβέρνηση τους έκανε μετάταξη στο ΙΚΑ.
 
Όμως η μεταφορά των επιτυχόντων της ΑΤΕ στο ΙΚΑ καθυστέρησε την πρόσληψη άλλων υπαλλήλων που είχαν πετύχει στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ αποκλειστικά για το ΙΚΑ.
 
Όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο ο νόμος με τον οποίο μεταφέρθηκαν οι υπάλληλοι από την τράπεζα στο ασφαλιστικό ίδρυμα είναι αντισυνταγματικός καθώς παραβιάζει το άρθρο 4 στου Συντάγματος που κατοχυρώνει την ισότητα μεταξύ των πολιτών ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος για το διορισμό των 500 επιτυχόντων στο ΙΚΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:02