search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:27
MENU CLOSE

Bild: Η ελληνική πτώχευση πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο

20.11.2012 10:48
Bild: Η ελληνική πτώχευση πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο - Media

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι αποφασισμένη να αποτρέψει την απειλή χρεοκοπίας της Ελλάδας σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι αποφασισμένη να αποτρέψει την απειλή χρεοκοπίας της Ελλάδας σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το Βερολίνο σκοπεύει να διαλύσει κάθε «σύννεφο» σχετικά με ενδεχόμενη πτώχευση της χώρας μας.

«Η ελληνική πτώχευση πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο», αναφέρει το δημοσίευμα της Bild, επικαλούμενο δηλώσεις μελών του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού.

Σε πρώτη φάση το Βερολίνο λέει «ναι» στη χορήγηση 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, επιπλέον, προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2013-’14. Ωστόσο η Αθήνα αναμένει στο αποψινό Eurogroup, να δει το «πράσινο» φως στην εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει στη σύσταση ειδικού κλειστού λογαριασμού, ως εργαλείο για να εφαρμοστούν από την Ελλάδα οι αποφάσεις των εταίρων.

Σύμφωνα με τη Bild, οι 16 υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν με τον Γιάννη Στουρνάρα τη μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια διάσωσης προς την Ελλάδα με τα διεθνή ΜΜΕ να φιλοξενούν αντικρουόμενες απόψεις για το σημερινό Eurogroup.

Αμερικανικά δίκτυα βλέπουν διάθεση «συμβιβασμού» και «συναινετικών λύσεων», ενώ τα περισσότερα ευρωπαϊκά μιλούν για «σύγκρουση μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης».  Δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο έκπληξης, δηλαδή οι εταίροι να ρίξουν στο τραπέζι και τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, αφού οι προσδοκίες επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές μέχρι το 2015-16 μπορεί να αποδειχθούν φρούδες ελπίδες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:21