search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:39
MENU CLOSE

Αλληλοκατηγορούνται στον ΕΟΤ! Πάρτι εξόδων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι!

27.12.2012 16:40
Αλληλοκατηγορούνται στον ΕΟΤ!
Πάρτι εξόδων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι!
  - Media

Για μακροχρόνια διασπάθιση δημοσίου χρήματος, μιλούν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ, ενώ ο πρόεδρός τους, Κ. Ράντος, κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον πρώην γ.γ. Ν. Καραχάλιο, ότι ήταν «επισκέπτης» στα γραφεία του Οργανισμού. Απαντώντας ο κ. Καραχάλιος προανήγγειλε κατάθεση αγωγής κατά του κ. Ράντου.

Για μακροχρόνια διασπάθιση δημοσίου χρήματος, μιλούν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων του Οργανισμού Κωνσταντίνος Ράντος,
κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον πρώην γ.γ. Ν. Καραχάλιο, ότι ήταν «επισκέπτης» στα γραφεία του Οργανισμού.
 
Απαντώντας ο κ. Καραχάλιος προανήγγειλε κατάθεση αγωγής κατά του κ. Ράντου.
 
Στο μεταξύ, ελεγκτική ομάδα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναλαμβάνει το έργο του ελέγχου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπυοργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Κ. Ράντος, υπήρχαν υπουργοί που θέλοντας να κάνουν επίδειξη δύναμης απαίτησαν την αγορά κάποιου υπερπολυτελούς αυτοκινήτου ή ακόμα και ελικοπτέρου.
 
Όπως είπε, επί υπουργίας του Άρη Σπηλιωτόπουλου ζητήθηκε να αγοραστεί ένα καλό υβριδικό αυτοκίνητο, με το οποίο ο υπουργός θα μπορούσε να επισκέπτεται τακτικά τα χιονοδρομικά κέντρα, πράγμα το οποίο και έγινε.
 
«Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήθελε υβριδικό αυτοκίνητο. Το ήθελε όχι σήμερα αλλά 'χθες' και πίεζε τους υπαλλήλους να ικανοποιήσουν την επιθυμία του. Τελικά, οι υπηρεσίες προέβησαν στην αγορά του, αλλά ορισμένοι υπάλληλοι παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη για πλημμελή άσκηση καθηκόντων. Τελικά, απηλλάγησαν, αλλά -όπως και να' χει- ταλαιπωρήθηκαν» ανέφερε ο κ. Ράντος στο ραδιόφωνο zougla.gr.
 
Ο ίδιος δήλωσε πως από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή του πρώην υπουργού Τουρισμού, Διονύση Λιβανού, ο οποίος υποχρέωσε τον Οργανισμό να αγοράσει ελικόπτερο, για να μπορεί να μετακινείται πιο εύκολα.
 
Μετά το τέλος της θητείας του -όπως είπε-  το εν λόγο ελικόπτερο το… χρεώθηκε ο ΕΟΤ, αλλά κατάφερε να το πουλήσει αργότερα σε μια αεροπορική εταιρεία.
 
Αναφερόμενος στον παραιτηθέντα Νίκο Καραχάλιο και στην υπόθεση με την πλαστή επιταγή, ο κ. Ράντος υποστήριξε πως ο πρώην γενικός γραμματέας ήταν «επισκέπτης» στα γραφεία του Οργανισμού, καθώς ελάχιστες φορές βρισκόταν στο γραφείο του, ενώ σημείωσε πως είχε απομακρύνει τη μέχρι πρότινος διευθύντρια της διεύθυνσης διαφήμισης και είχε αναλάβει ο ίδιος εξολοκλήρου τη διαχείριση αυτής.
 
«Ο κ. Καραχάλιος έκανε συνεχώς ταξίδια λέγοντας πως εξυπηρετεί τις ανάγκες του ΕΟΤ, ενώ, ακόμα και όταν βρισκόταν εντός συνόρων, ήταν άφαντος. Οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει συνάντηση μαζί του, για να του γνωστοποιήσουν διάφορα τρέχοντα θέματα. Η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ, αφού η μόνη επαφή που είχαν ήταν η οπτική επαφή λίγων δευτερολέπτων στους διαδρόμους του ΕΟΤ» κατέληξε.
 
"Να περιμένει μέσα στην επόμενη εβδομάδα την αγωγή μου ο κ. Ράντος", ήταν η απάντηση του Ν. Καραχάλιου στον πρόεδρο των εργαζομένων, όπως είπε στο ραδιόφωνο του Alpha.

"Όντως έλειπα στο εξωτερικό γιατί στις προτεραιότητές μας ήταν να είμαστε εκεί για να κλείσουμε τα πακέτα με τους tour operator", πρόσθεσε ο κ. Καραχάλιος.
Ο κ. Καραχάλιος προανήγγειλε και την αποκάλυψη στον εισαγγελέα στοιχείων για τα κυκλώματα που δρουν στον ΕΟΤ.

"Αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί ο σύμβουλος ήταν δική μου επιλογή", είπε ο κ. Καραχάλιος για τον πρώην σύμβουλό του και πρόσθεσε ότι "το πλούσιο βιογραφικό του δικαιολογούσε την πρόσληψή του. Ήταν επιλογή Καραχάλιου αλλά ήταν ειδικής χρήσεως, τον χρησιμοποιούσαμε από κοινού με το Υπουργείο".

Στη συνέχεια όμως παραδέχτηκε πως "αν είχε πάνω του καρνέ επιταγών ή στο γραφείο του που δεν ήταν συμπληρωμένες (οι επιταγές) από το λογιστήριο, είναι παράτυπο".

Όπως είπε,  "την παραίτησή του ζήτησε η υπουργός Τουρισμού, λόγω διαφορών σε στρατηγικές πολιτικές που έπρεπε – όπως είπε – να ακολουθηθούν", διευκρίνισε όμως ότι "έχουμε καλές προσωπικές σχέσεις".

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί, σκληρή ανακοίνωση των εργαζομένων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:38