search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:02
MENU CLOSE

Επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του Μετρό

25.01.2013 07:01
Επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του Μετρό - Media

Επιχείρηση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια έγινε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, με έξι διμοιρίες των ΜΑΤ να εισβάλουν στον χώρο, σπάζοντας την είσοδο του κτιρίου με πολιορκητικό κριό.

Επιχείρηση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια έγινε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, με έξι διμοιρίες των ΜΑΤ να εισβάλουν στον χώρο, σπάζοντας την είσοδο του κτιρίου με πολιορκητικό κριό.

Στο κτίριο βρισκόντουσαν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι απεργοί απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μια κοπέλα αισθάνθηκε δυσφορία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με τους εργαζόμενους, πολλοί από αυτούς ξυλοκοπήθηκαν. Με εντολή της Αστυνομίας, όποιος υπάλληλος επιθυμεί να εργαστεί, θα πρέπει να έχει στα χέρια του το ατομικό φύλλο επίταξης προκειμένου να του επιτραπεί η είσοδος στο χώρο.

Οι απεργοί που απωθήθηκαν από το αμαξοστάσιο, παραμένουν έξω από τον χώρο ως προσωπικό περιφρούρησης της απεργίας, ενώ μπλοκ του ΠΑΜΕ καταφτάνει στην περιοχή, η οποία παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας με περιπολικά και κλούβες. Στο σημείο βρίσκονται 300-400 άτομα, για να συμπαρασταθούν στους απεργούς.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσουν τα σωματεία των εργαζομένων, για να αποφασίσουν τη στάση τους, μετά την επιχείρηση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν προκηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι και την Τρίτη, ενώ για σήμερα έχει κηρυχθεί  και παναττική πανεργατική στάση εργασίας (12:00 -16:00) από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας. Τις παραπάνω κινητοποιήσεις στηρίζει και καλύπτει η ΓΣΕΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:02