search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:26
MENU CLOSE

Απάτη με συνταγές πανάκριβων φαρμάκων σε …πεθαμένους

25.01.2013 07:11
Απάτη με συνταγές πανάκριβων φαρμάκων σε …πεθαμένους - Media

Νέο σκάνδαλο με συνταγές πανάκριβων φαρμάκων που γράφτηκαν και εκτελέστηκαν σε ονόματα νεκρών έφεραν στο φως οι έλεγχοι που γίνονται στον ΕΟΠΥΥ.

Νέο σκάνδαλο με συνταγές πανάκριβων φαρμάκων που γράφτηκαν και εκτελέστηκαν σε ονόματα νεκρών έφεραν στο φως οι έλεγχοι που γίνονται στον ΕΟΠΥΥ.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία των ελέγχων που διεξήγαγε το τελευταίο τρίμηνο ο ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ), δεν δίσταζαν να συνταγογραφούν φάρμακα σε πεθαμένους και ανασφάλιστους.
 
Σύμφωνα με Τα Νέα, το κέρδος για κάθε έναν από τους εμπλεκόμενους γιατρούς που έχουν εντοπιστεί να μετέχουν στα κυκλώματα εικονικής συνταγογράφησης φτάνει τα 30.000 ευρώ. Εμπλεκόμενοι στα κυκλώματα αυτά είναι γιατροί, φαρμακοποιοί, ελεγκτές και ασφαλισμένοι στα ασφαλιστικά βιβλιάρια των οποίων αναγράφονται εν αγνοία τους συνταγές χιλιάδων ευρώ.
 
«Επιδημία» εικονικών συνταγογραφήσεων εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, στη Ρόδο, στη Μυτιλήνη αλλά και στην Ανατολική Αττική, όπου μόνο ένας γιατρός είχε συνταγογραφήσει εικονικά για 23 ασφαλισμένους 123 συνταγές εν αγνοία τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:25