search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:27
MENU CLOSE

Έργα τέχνης από καπνό!

22.03.2013 06:21
Έργα τέχνης από καπνό! - Media

Εξαιρετικές και εφήµερες δηµιουργίες µε διάρκεια ζωής ορισµένων δευτερολέπτων ή ακόµα και κλασµάτων του δευτερολέπτου, όση ζωή, δηλαδή, επιλέγει να έχει ο καπνός που αφήνει ένα σπίρτο πίσω του όταν πια έχει καεί.

Εξαιρετικές και εφήµερες δηµιουργίες µε διάρκεια ζωής ορισµένων δευτερολέπτων ή ακόµα και κλασµάτων του δευτερολέπτου, όση ζωή, δηλαδή, επιλέγει να έχει ο καπνός που αφήνει ένα σπίρτο πίσω του όταν πια έχει καεί.
 
Πρόκειται για τις δηµιουργίες του Ρώσου καλλιτέχνη και φωτογράφου Stanislav Aristov που πειραµατίζεται µε θαυµαστά αποτελέσµατα και απαθανατίζει τη στιγµή που τα σύννεφα καπνού σχηµατίζουν µορφές, µέσα από τη φωτογραφική µηχανή του.
 
Η διαδροµή του Stanislav Aristov έχει γίνει γνωστή παγκοσµίως αφού πρόκειται για έναν εναλλακτικό καλλιτέχνη που πραγµατικά σε ξαφνιάζει. Έργα τέχνης έχουµε δει από κάθε λογής θεωρητικά άχρηστο αντικείµενο που βρίσκουν οι καλλιτέχνες στα σκουπίδια. Από αλουµινένια κουτάκια, εφηµερίδες, καπάκια, πρόκες και όποιο άλλο αντικείµενο τους δίνει έµπνευση για δηµιουργία.
 
Η τεχνική όµως του Ρώσου καλλιτέχνη είναι µοναδική, εξαιρετικά πρωτότυπη και πρωτοποριακή. Ένας έξυπνος συνδυασµός καµένων σπίρτων, καπνού, φλόγας µερικές φορές, ένα κλικ και ένα µικρό άγγιγµα από το Photoshop.
 
Χρησιµοποιώντας την αστείρευτη φαντασία του, ο Ρώσος καλλιτέχνης πρώτα τοποθετεί τα σπίρτα µε κατάλληλο τρόπο ώστε, όταν καούν, να αποκαλύψουν το έργο τέχνης που κρύβουν µέσα τους. Στη συνέχεια τα ανέβει και, όπως «πεθαίνουν», φωτογραφίζει τα ζώα και τα λουλούδια, τα τοπία και τα µουσικά όργανα που σχηµατίζονται. Όπως ο ίδιος λέει, στα έργα του αποτυπώνεται η ζωή. Το καµένο τµήµα αντιπροσωπεύει το παρελθόν, ο καπνός τις αναµνήσεις, και το ανέγγιχτο τµήµα το µέλλον. Στη σειρά των δηµιουργιών του έχει δώσει τον τίτλο «Οι µεγάλες ζωές των µικροσκοπικών θραυσµάτων ξύλου». Και αυτό που σίγουρα έχει επιτύχει, είναι να αποδείξει ότι ένας εµπνευσµένος καλλιτέχνης µπορεί να εντοπίσει και να αποκαλύψει το καλλιτεχνικό δυναµικό που κρύβουν όλα τα αντικείµενα που βρίσκονται γύρω µας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:27