search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:03
MENU CLOSE

Καλλικράτης: Την Τετάρτη για έγκριση

27.04.2010 14:55
Καλλικράτης: Την Τετάρτη για έγκριση - Media

Οι στοχεύσεις του νομοσχεδίου «Καλλικράτης», τίθενται για έγκριση την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση «Πρόκειται για επαναθεμελίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη δημιουργία ισχυρών και βιώσιμων δήμων, η λειτουργία των οποίων θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες.»

Οι στοχεύσεις του νομοσχεδίου «Καλλικράτης», τίθενται για έγκριση την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση «Πρόκειται για επαναθεμελίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη δημιουργία ισχυρών και βιώσιμων δήμων, η λειτουργία των οποίων θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες.»

Ο “Καλλικράτης” εκτός από τις συνενώσεις των δήμων, θα επιφέρει συγχωνεύσεις χιλιάδων νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων:

Οι 6.000 δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα θα μειωθούν στις 2.000.

Κατά 50% μειώνεται το αιρετό προσωπικό της Αυτοδιοίκησης.

Από τις 50.000 θέσεις δημάρχων, νομαρχών, δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων, από τις οποίες το 80% είναι αμειβόμενες, θα μείνουν 25.000.

Η εξοικονόμηση υπολογίζεται να ξεπεράσει το 1 δισ. 800 εκατ. ευρώ.

Έσοδα και δαπάνες των δήμων θα υπόκεινται σε αυστηρό προληπτικό και κατασταλτικό έλεγχο, ενώ προβλέπεται ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης για τους υπερχρεωμένους δήμους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:01