search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:27
MENU CLOSE

Στα σκαριά…

14.05.2013 21:00

Μπορεί όλες οι τράπεζες να είναι με το ένα πόδι στο Δημόσιο… αλλά κάποιοι μάνατζερ είναι σε άλλη ρότα.

Μπορεί όλες οι τράπεζες να είναι με το ένα πόδι στο Δημόσιο και η κατάσταση της οικονομίας σε σημείο που να μην έχει κανείς αισιοδοξία ότι σύντομα θ’ αντιστραφεί το κλίμα, αλλά κάποιοι μάνατζερ είναι σε άλλη ρότα.

Για παράδειγμα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης σχεδιάζει τη σύσταση επενδυτικής τράπεζας με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο πολλών επιχειρηματιών από τα παλιά (και βαριά ακόμα) και νέα τζάκια της χώρας. Στην προσπάθεια αυτή αναμένουν οι ιθύνοντες να προσελκύσουν κεφάλαια από το εξωτερικό δημιουργώντας έτσι ένα ισχυρό επενδυτικό σχήμα με στρατηγικές επιλογές πολύ διαφορετικές από αυτές που είχαν επιλέξει κατά το παρελθόν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών (και της Εθνικής φυσικά).

Μας λένε ότι όσοι βλέπουν πίσω από την κίνηση αυτή του Ταμβακάκη την οικογένεια Λάτση κάνουν λάθος, παρότι ο ίδιος λέγεται ότι μέχρι πρόσφατα ήταν σύμβουλος στην υπηρεσία της Μαριάννας Λάτση.

Τώρα τι ισχύει ακριβώς, ο θεός του… χρήματος ξέρει.

Θα το διαπιστώσουμε όταν δούμε τα πρώτα ονόματα των μετόχων στο αρχικό σχήμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:27