search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:04
MENU CLOSE

Και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανοικτά κατά του «μαύρου» στην ΕΡΤ

14.06.2013 13:50
Και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανοικτά κατά του «μαύρου» στην ΕΡΤ - Media

Ουσιαστικά ο κ. Παπούλιας,  καλεί τον πρωθυπουργό σε αναδίπλωση, άρση της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ και διάλογο για την αναδιάρθρωσή της.

Μετά τη διεθνή κατακραυγή η κυβέρνηση δέχεται βολές εκ των ένδον, αφού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας βλέποντας τα κύματα αντίδρασης στην ελληνική και διεθνή κοινότητα, διέρρευσε μέσω «κύκλων του» την άποψή του ότι «η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ πρέπει να γίνει με την κρατική ραδιοτηλεόραση σε λειτουργία».
 
Ουσιαστικά ο κ. Παπούλιας που αναγνώρισε μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα ότι συνταγματικά δεν έχει τη δυνατότητα να αναπέμψει υπουργική απόφαση ή πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης, καλεί τον πρωθυπουργό σε αναδίπλωση, άρση της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ και διάλογο για την αναδιάρθρωσή της.
 
Η εξέλιξη αυτή κρίνεται σοβαρή αφού ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται πολιτικά απομονωμένος μετά και από τις διαρροές ότι και η ηγεσία της Δικαιοσύνης βρίσκει προβληματική τη νομική βάση για το κλείσιμο της ΕΡΤ με μόνο σύμμαχο της Χρυσή Αυγή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:03