search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:35
MENU CLOSE

Σύγχρονη δουλεία στις ΗΠΑ: Με φίδια, ιγκουάνα και πίτμπουλ απειλούσαν μάνα και κόρη

19.06.2013 07:17
Σύγχρονη δουλεία στις ΗΠΑ: Με φίδια, ιγκουάνα και πίτμπουλ απειλούσαν μάνα και κόρη - Media

Για δουλεία κατηγορούνται δύο άνδρες και μια γυναίκα στο Οχάιο των ΗΠΑ, αφού φέρεται ότι κρατούσαν αιχμάλωτες μία ανάπηρη γυναίκα και την κόρη της για τουλάχιστον δύο χρόνια, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για δουλεία κατηγορούνται δύο άνδρες και μια γυναίκα στο Οχάιο των ΗΠΑ, αφού φέρεται ότι κρατούσαν αιχμάλωτες μία ανάπηρη γυναίκα και την κόρη της για τουλάχιστον δύο χρόνια, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
Με μεγάλα φίδια φέρεται ότι απειλούσαν τα τρία άτομα τη γυναίκα και την κόρη της, ενώ τις ανάγκαζαν να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο όπου ένα ιγκουάνα ήταν εκτός γυάλας προκειμένου να τις εκφοβίσουν ώστε να μη διαφύγουν.

Η μητέρα αναγκαζόταν να κάνει χειρωνακτικές εργασίες ενώ δεχόταν ξυλοδαρμούς και απειλές με όπλα, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο. Αυτή και η κόρη της στερούνταν τροφής, ενώ εκτός από τα ερπετά απειλούνταν και με μεγάλα σκυλιά ράτσας πίτμπουλ. 

Ο Τζόρντι Κάλαχαν, 26 ετών, ο Ντάνιελ Μπράουν, 31 ετών και η Τζέσικα Χαντ, 31 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δουλεία και καταναγκαστική εργασία.

Ο Στίβεν Ντέτελμπακ, εισαγγελέας της πολιτείας του Οχάιο, ανέφερε ότι η υπόθεση αποτελεί υπενθύμιση πως η δουλεία υφίσταται ακόμα στις μέρες μας. 

«Μία από τις βασικές αξίες του έθνους μας είναι η ελευθερία, ωστόσο αυτή η γυναίκα και το παιδί της στερήθηκαν την ελευθερία τους επί δύο ολόκληρα χρόνια», είπε. «Τα θύματα υπέστησαν πράξεις βίας, απειλές ενώ ζούσαν υπό απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης». 

Τα τρία άτομα εξανάγκαζαν τις δύο γυναίκες να τους καθαρίζουν το σπίτι, να τους πλένουν τα ρούχα, να κάνουν τα ψώνια καθώς και να φροντίζουν τα σκυλιά αλλά και τα ερπετά που υπήρχαν στο σπίτι. Η Χαντ αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες ότι έκλεβε το μηνιαίο επίδομα αναπηρίας της γυναίκας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:34