search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:07
MENU CLOSE

Κινητοποιήσεις από ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ

12.07.2013 06:48
Στάση εργασίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση - Media

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου σήμερα Παρασκευή.
 

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου σήμερα Παρασκευή.

Η συγκέντρωση των εργαζομένων έχει προγραμματιστεί για τις12 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή. Το Σαββατοκύριακο όλοι οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου, οπότε θα τεθεί προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, πρότεινε κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Ασκούνης.
Συγκεκριμένα, πρότεινε να λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές των δήμων, με εξαίρεση την Τρίτη, παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου.
Ειδικά στους τουριστικούς δήμους θα δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσουν κατά βούληση εάν θα κλείσουν ή όχι τις δομές τους.
Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΚΕΔΕ προτείνει συγκέντρωση αιρετών και πορεία προς τη Βουλή.
Ο κ. Ασκούνης ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, σοβαρή και αποτελεσματική κινητικότητα σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης και δημιουργία πλατφόρμας για ενδοδημοτική κινητικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει πρόταση για επ' αόριστον λουκέτο των δήμων και παραιτήσεις δημάρχων.
Εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί ως έχει στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, η ΚΕΔΕ θα συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο, στο οποίο θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης και θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.
«Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ακόμη και ακραίων παρεμβάσεων, όπως οι μαζικές παραιτήσεις δημοτικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Έξω από το ξενοδοχείο όπου συνεδρίαζε η ΚΕΔΕ συγκεντρώθηκαν δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες.

Στη Θεσσαλονίκη συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο και έξω από το κτίριο έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση οι υπάλληλοι του Δήμου. 

Τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολύνομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η συγκέντρωση να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενώ σε ό,τι αφορά στην αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους.

Κινητοποιήσεις, για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σχεδιάζουν και οι καθηγητές εναντίον των μετατάξεων και της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).  

Όπως αποφασίστηκε θα πραγματοποιηθεί μαζική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής στην οδό Τσόχα στους Αμπελόκηπους σήμερα, Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι.

Ακόμη θα δοθεί συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στα γραφεία της ΟΛΜΕ, θα δημιουργηθεί ραδιοφωνικό σποτ εναντίον των νέων μέτρων, θα ενημερώσουν τους γονείς με επιστολές για τις εξελίξεις και θα γίνουν καταχωρίσεις σε εφημερίδες με τα αιτήματα τους.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:05