search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:33
MENU CLOSE

Ακόμη ένα «nein» του Σόιμπλε για νέο κούρεμα

28.07.2013 07:48
Ακόμη ένα «nein» του Σόιμπλε για νέο κούρεμα - Media

Mιλώντας στην κυριακάτικη Bild ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε αποκλείει και πάλι ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Την ίδια στιγμή δηλώνει βέβαια ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη των εταίρων της.

Mιλώντας στην κυριακάτικη Bild ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε αποκλείει και πάλι ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Την ίδια στιγμή δηλώνει βέβαια ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη των εταίρων της.
 
Για μια ακόμα φορά ο Γερμανός υπουργός Οικ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκλείει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Σε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης δήλωσε στην εφημερίδα Bild am Sonntag, ότι «δεν θα υπάρξει δεύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους». Πρόσθεσε ωστόσο ότι για αρκετά ακόμα χρόνια η Ελλάδα θα μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια των εταίρων της, λέγοντας χαρακτηριστικά «και μετά το 2014 η Ελλάδα θα λαμβάνει βοήθεια, αν υπάρξει τότε ανάγκη, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούνται οι όροι».

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της ευρωκρίσης ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε είπε ότι «η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλό δρόμο». «Θα πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά αλλά ο νέος δανεισμός στην Ευρώπη έχει περιοριστεί σημαντικά και διαμορφώνεται κατά μέσο όρο περίπου στο 50% σε σύγκριση με το 2010», είπε ο γερμανός υπουργός,. Εκτός από τη μείωση του χρέους ο γερμανός υπουργός αποδίδει ωστόσο καθοριστική σημασία «στην εφαρμογή οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Και εδώ όμως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην κυριακάτικη Bild.
 
«Οι ελίτ (στην Ελλάδα) απέτυχαν επί δεκαετίες»

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποδέχθηκε πρόσφατα πρόσκληση του Ιδρύματος γερμανικών Οικογενειακών Επιχειρήσεων και της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung για μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση. Τα σημαντικότερα σημεία της ανταλλαγής απόψεων δημοσιεύονται στο προχθεσινό φύλλο της εφημερίδας. Όταν η συζήτηση έφθασε στην ευρωκρίση και την Ελλάδα ο επιχειρηματίας Φρανκ Στράουμπ είπε ότι «έναντι της Ελλάδας ο Β. Σόιμπλε δείχνει να έχει όλη την υπομονή του κόσμου. Η μέθοδός του είναι μαστίγιο και καρότο». Και ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Αν δεν μειωθεί το ταχύτερο η νεανική ανεργία στην Ευρώπη θα χάσουμε ως κράτη και ως κυβερνήσεις τη στήριξη των πολιτών».

Αναφερόμενος στις αιτίες της κρίσης στην Ελλάδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε ότι «δεν βρίσκονται στο Βερολίνο ή τις Βρυξέλλες, αλλά στο γεγονός ότι οι ελίτ της χώρας απέτυχαν επί δεκαετίες».

Στο ερώτημα του επιχειρηματία Εντβιν Κολ για ποιο λόγο η Ελλάδα δεν αξιοποιεί τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» όπως έκαναν σε αντίστοιχη περίπτωση οι Ισπανοί, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι: «Αποτελεί μεγάλη πρόκληση η δημιουργία μιας λειτουργικής φορολογικής διοίκησης, την οποία ωστόσο η Ελλάδα δεν έχει φέρει ακόμα εις πέρας».
 
Πηγή: Deutche Welle

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07