search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:13
MENU CLOSE

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για δάνεια

14.05.2010 11:06
Ευνοϊκές ρυθμίσεις για δάνεια - Media

Aναδιάρθρωση των στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, ευνοώντας κυρίως τους δημοσίους υπαλλήλους.

Aναδιάρθρωση των στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, ευνοώντας κυρίως τους δημοσίους υπαλλήλους.

Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου,  ο οποίος, από την πλευρά του,  μίλησε «για χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά λόγω της οικονομικής κρίσης», και τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση να πάρει άμεσα νομοθετικής πρωτοβουλίες «για να απεγκλωβιστούν από το βραχνά των τραπεζών».

Ο κ. Σαχινίδης, ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών τα πιστωτικά ιδρύματα , συνυπολογίζοντας τις μηνιαίες εισοδηματικές απώλειες των πελατών τους λόγω των έκτακτων μέτρων, θα επιμηκύνουν τις δόσεις των δανείων έτσι ώστε, για ένα χρονικό διάστημα, να πληρώνουν μόνο τους τόκους.
Η κάθε τράπεζα θα εφαρμόσει τη δική της πολιτική ως προς το χρόνο επιμήκυνσης.

Ακόμα, ο κ Σαχινίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, θα αναλάβει σειρά και άλλων νομοθετικών πρωτοβουλιών ώστε να προστατευτούν οι καταναλωτές που πήραν δάνεια είτε στεγαστικά είτε καταναλωτικά. «Είναι δύσκολες οι συνθήκες και θα πρέπει και οι τράπεζες να συναισθανθούν την κοινωνική τους ευθύνη τους», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι ήδη το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει ήδη προχωρήσει σε ένα νέο πρόγραμμα προστασίας ανέργων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:12