search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:29
MENU CLOSE

Τέλη Οκτωβρίου ο Τσίπρας στη Μόσχα

18.09.2013 07:47
Τέλη Οκτωβρίου ο Τσίπρας στη Μόσχα - Media

Για τα τέλη Οκτωβρίου φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα – ανάλογα και με τις πολιτικές εξελίξεις- όπου αναμένεται να συναντηθεί με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Για τα τέλη Οκτωβρίου φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα – ανάλογα και με τις πολιτικές εξελίξεις- όπου αναμένεται να συναντηθεί με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
 
Μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Αθήνα που είχε στις αρχές Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε χθες με την  Βαλεντίνα Ματβιένκο, προέδρου του συμβουλίου της συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κατά τη διάρκεια της 45λεπτης συνομιλίας τους συζητήθηκε το θέμα των διμερών σχέσεων Ρωσίας – Ελλάδας με την Ματβιένκο να σημειώνει χαρακτηριστικά «πρέπει να συντονίσουμε τα ρολόγια μας» αλλά και πως η Ρωσία προσβλέπει στην οικοδόμηση σχέσεων μεταξύ δύο «κυρίαρχων» χωρών, αιχμή για την πολύπλευρη εποπτεία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και τις πιέσεις που δέχεται από τρίτους όσον αφορά τις οικονομικές και γεωστρατηγικές της σχέσεις με τη Ρωσία.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Δραγασάκης, Θ. Δρίτσας, Κ. Ήσυχος, Ν. Χουντής, Ρ. Δούρου) ενημέρωσαν τη Ρωσίδα αξιωματούχο για τις θέσεις τους αναφορικά με την έξοδο από την κρίση αλλά και την ανάγκη συνεργασιών σε οικονομικό – ενεργειακό επίπεδο. Ειδικότερα, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίστηκε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα ιδιωτικής περιουσίας και τάσσεται υπέρ κοινοπραξιών με ισχυρή παρουσία του Δημοσίου. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε την Β. Ματβιένκο και για το επικείμενο ταξίδι του στη Ρωσία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:27